Declaraţie cu acte în regulă.


Chişinău, 5 noiembrie 2009

DECLARAŢIA

Prezidiului Asociaţiei „Parlamentul -90” cu privire la  necesitatea eliminării

din structurile de stat a funcţionarilor care au contribuit la uzurparea

puterii de stat de către Vladimir Voronin

sigla "Parlamentul 90"

sigla "Parlamentul 90"

 

Prezidiul Asociaţiei „Parlamentul-90” salută şi sprijină eforturile Alianţei pentru Integrare Europeană  de a  realiza obiectivele schimbării şi a dezideratului „Moldova fără Voronin, Moldova fără comunişti”.

Este salutabil faptul că la funcţii  importante în stat sunt promovate persoane competente care au opus rezistenţă regimului comunist şi au  fost fidele principiilor democratice. Concomitent  se atestă unele încercări de a reabilita sub masca profesionalismului persoane care au fost implicate direct  în numeroasele încălcări ale drepturilor  omului, scheme economice frauduloase şi propagandă pentru regimul  totalitar Voronin.

Prezidiul  Asociaţiei „Parlamentul-90” consideră că înalţii funcţionari de la Curtea Supremă de Justiție, Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul de Interne, Ministerul Justiţiei,  SIS şi Procuratura Generală au fost cei mai direcţi complici ai lui Voronin  la procesul de subminare a statului de drept  şi transformarea lui în unul dictatorial-poliţienesc.

Numeroasele dosare pierdute la CEDO, hărţuirea opoziţiei şi mass-mediei independente, politica românofobă, supunerea  economiei naţionale clanului Voronin ş.a. au avut loc cu participarea directă  a înalţilor funcţionari de stat şi, în mod special, ai celor din organele de forţă şi justiţie.

Este relevant rolul  acestor funcţionari în evenimentele din 7 aprilie și zilele ulterioare cînd  poliţia, securitatea şi reprezentanţii justiţiei au contribuit direct la maltratarea, torturarea şi decesul cetăţenilor nevinovaţi. Prin comportamentul judecătorilor care au luat hotărîri în incinta comisariatelor de poliţie, fără  respectarea procedurilor elementare a legislației naționale și internaționale, au fost reanimate practicile staliniste. Important că nici  un înalt funcţionar de stat, inclusiv şi cei care trebuiau să efectuieze justiţie, n-au protestat şi nici n-au demisionat  în urma acestor crime.Mai mult ca atît, aceste persoane astăzi mimează  investigarea  evenimentelor din 7 aprilie și zilele ulterioare şi au tot interesul muşamalizării  acestor crime monstruoase.

Prezidiul Asociaţiei „Parlamentul-90” cheamă Alianţa pentru Integrarea Europeană  să nu promoveze  cadrele compromise care au fost complici la procesul de uzurpare a puterii şi au participat la încălcarea fără precedent a drepturilor omului. O asemenea politică de cadre ar compromite din start eforturile AIE  de a readuce Republica Moldova în albia normalităţii şi de a construi un stat democratic european.

Chişinău, 5 noiembrie 2009

Prezidiul Asociației „Parlamentul-90”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s