Imperativele înaintea căsătoriei, cu Viorel Iuga.


Conferinţa de tineret pe comunitatea de Chişinău din luna octombrie a fost una specială. Pe 31 octombrie peste patru sute de tineri, din diferite biserici au participat la seminarul cu tema „Imperativele înaintea căsătoriei”. Seminarul a fost predat de pastorul şi scriitorul Viorel Iuga din Arad, România. Timp de patru ore tinerii au avut posibilitatea să înveţe principii sănătoase pentru zidirea unei relaţii pentru căsătorie, dar şi să pună întrebări şi să facă dezbateri. Seminarul a fost tradus şi în rusă de liderul de tineret din Bulăieşti, Eduard Petrencu.

Viorel Iuga răspunde la întrebările tinerilor.

Viorel Iuga răspunde la întrebările tinerilor.

Evenimentul a fost foarte mult aşteptat de toţi tinerii. Dar să vedem cu ce impresii au rămas participanţii după patru ore de audiere a sfaturilor înţelepte.

Ruxanda Cucerescu, ne-a spus: „sincer am fost foarte bucuroasă când am auzit că a venit Viorel Iuga şi că va predica la conferinţa pentru tineri, am aşteptat cu nerăbdare acea zi. Mi-a plăcut foarte mult, dar nu mi-a plăcut traducerea în rusă. Cred că din cauza traducerii s-a pierdut mult din mesajul fratelui Viorel, în rest totul mi-a plăcut. Am învăţat multe lucruri noi„.

Impresii foarte bune! Cred că a fost explicat pas cu pas cum ar trebuie un tânăr să facă alegeri, şi cum să trăiască. Cuvântul fratelui Viorel nu te poate lăsa indiferent şi rece. Eu personal, l-am ascultat trei ore şi nu mi-a părut deloc obositor, deoarece a vorbit pe teme importante pentru noi tinerii. Am primit o pace şi o lămurire cu privire la unele lucruri care mă frământau„, a menţionat Carolina Balica.

Să vedem ce spun băieţii. Mihai Roşca spune: „Mi-a plăcut mult felul lui lejer de prezentare. Eu am venit cu tinerii de la Biserica noastră. La unele fete nu le-a plăcut de loc, ba chiar s-au supărat, pentru că ziceau ele, Iuga face discriminare între băieţi şi fete. Că doar pe fere le-a menţionat a fi rele, dar băieţii nu. Din păcate nu am putut sta până la urmă, am ascultat doar prima parte. Dar voi asculta înregistrarea şi o voi da şi la fete ca să îşi schimbe părerea despre Viorel Iuga”.

Participanţii de la conferinţa pe comunitate.

Participanţii de la conferinţa pe comunitate.

Întrunirea de tineret pe comunitate este activitatea lunară a departamentului de tineret din cadrul UBCEB, şi este organizată de liderul pe comunitatea Chişinău Vitalie Carabeţ. De această dată Viorel Iuga a stat trei zile în Moldova, joi şi sâmbătă la Chişinău, iar vineri la Bălţi. A adus patru titluri de carte noi şi CD-uri cu predici pentru familişti, pentru tineri, pentru femei şi bărbaţi. Nu ştiu a câta oară se află la Chişinău fratele Viorel Iuga, dar niciodată nu a fost cu soţia şi copii. A planificat vara asta să vină cu ei, dar din cauza regimului impus de guvernarea comunistă nu au putut veni. Sperăm la următoare conferinţă să cunoaştem întreaga familie Iuga.

La pagina Galerie Foto-Video, vedeţi mai multe poze de la eveniment.
De Doina Bejenaru Publicat în Ştiri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s