Acceptă-te.


Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi” (Matei 22:39)

Doar iubindu-te într-un mod sănătos îi vei putea iubi pe oameni aşa cum doreşte Dumnezeu. Când nu te iubeşti pe tine însuţi traieşti în nesiguranţa şi cauţi aprobarea celorlalţi. Iar când nu o primeşti, stima de sine scade. În consecinţă, traieşti mult sub potenţialul tău. Eşti singura persoana de care nu poţi scăpa, aşa că dacă nu înveţi să te accepţi, te vei simţi mizerabil. Opreşte-te şi gândeşte-te la o situaţie când ai fost în preajma cuiva cu care nu ţi-a plăcut să-ţi petreci timpul; cum te-ai simţit?

Fie că sunt bune sau rele, tu proiectezi faţa de alţii gândurile şi sentimentele pe care le ai despre tine însuţi. Deci dacă vrei ca ceilalţi să gândească de bine despre tine trebuie să ai o părere bună despre tine, o părere care se bazează pe Cuvântul lui Dumnezeu şi care se hrăneste din relaţiile bune. Dar nu merge în cealaltă extremă! Viaţa trăită într-o auto-respingere continuă este o invitaţie deschisă celui rău, care „dă târcoale ca un leu care răcneşte, şi caută pe cine să înghită” (1 Petru 5:8). Nu te juca cu el!

Pavel scrie: „nimic bun nu locuieşte în mine, adică în firea mea pamântească” (Romani 7:18). Aceasta înseamnă că punctele forte pe care le ai sunt o dovadă a faptului că Dumnezeu lucrează în viaţa ta. Aşa că recunoaşte-le. Biblia spune: „Comoara aceasta o purtam în nişte vase de lut, pentru că această putere nemaipomenită să fie de la Dumnezeu şi nu de la noi” (2 Corinteni 4:7). In loc să te preocupe slăbiciunile şi părerea proastă pe care o ai despre tine, recunoaşte „comoara” prezenţei lui Dumnezeu, puterea şi potenţialul care se află în tine şi zideste-ţi viaţa pe acestea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s