Mita în grădiniţe, nu e obligatorie.


Dorin Chirtoacă: Părinţii nu sunt obligaţi să susţină financiar şcolile sau grădiniţele

Primarul general Dorin Chirtoacă a solicitat Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport să intervină pe lângă administraţiile şcolilor şi a grădiniţelor din municipiu, pentru ca părinţii să nu mai fie obligaţi să ajute financiar aceste instituţii.

Potrivit primarului de Chişinău, în statutul mai multor asociaţii părinteşti se conţin stipulări care prevăd expres obligativitatea achitării unor asemenea taxe, fapt care contravine flagrant legislaţiei în vigoare. Dorin Chirtoacă şi-a exprimat nedumerirea în legătură cu înregistrarea unui asemenea statut de către Ministerul Justiţiei. În context, Dorin Chirtoacă i-a cerut directorului Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport o notă explicativă pe marginea acestei situaţii, solicitând sistematizarea tuturor adresărilor părinţilor referitoare la subiectul respectiv. Primarul general a solicitat părinţilor care sunt obligaţi să achite diverse taxe pentru şcoală sau grădiniţă să comunice acest lucru administraţiei publice locale.

La rândul său, Lilian Carp, şef al cabinetului primarului general, a constatat că multe asociaţii părinteşti confundă sponsorizările cu taxele, motiv pentru care apare necesitatea elaborării unui statut-model al acestor asociaţii.

Direcţia Relaţii Publice a Primariei mun. Chişinău.

P.S. În sfârşit şi conducerea s-a trezit şi a reacţionat. Mita e ceva tradiţional în orice gărdiniţă şi mai ales şcoală sau liceu. Nepoţelul meu este clasa a II-a, mămica e la Italia, dar bunica plăteşte luna peste 500 de lei. Pentru lecţii suplimentare, dar niciodată nu ştie mai mult în urma acestor ore, pentru ajutor la temele de acasă, şi oricum vine cu o grămadă de teme acasă şi stă până seara târziu printre cărţi. Mă bucur că primarul s-a sesizat şi a cerut explicaţii, sper şi părinţii care dau banii în vânt să îşi dea seama o dată ce fac.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s