La mulţi ani Chişinău?!


Ieri mii de tineri, ca un furnicar au invadat Piaţa Marii Adunări Naţionale. Transportul public a circulat până la două – trei dimineaţa. Frigul care tăia până la oase, nu i-a speriat pe basarabeni. Adrenalina de la dans şi bere a fost aseară cea mai bună sobă pentru toţi cei prezenţi în Piaţă.

În acest an am făcut o constatare pe care a fost confirmată de mulţi prieteni ai mei, chiar şi de tata. Nu ştiu cum se face şi cine e de vină, dar sărbătoarea din acest an a fost mult mai săracă în expoziţii şi concerte. Nu prea am avut ce face prin centru în timpul zilei. Nu ştiu cum a fost seara, dar cu siguranţă din cauza exploziei nu toţi au avut cea mai specială sărbătoare aseară.
În jurul orei 22:30 la arcul de triumf a explodat o grenadă, în urmă căreia s-au înregistrat peste 40 de răniţi. Medicii spun că răniţii sunt în stare satisfăcătoare. Ministrul de interne, Victor Cătană presupune că ar putea fi un atac terorist. Premierul Vlad Filat a fost ameninţat cu bătaie la telefon. Primarul general, Dorin Chirtoacă toată noaptea a stat de veghe. Cu siguranţă nu a fost cea mai fericită sărbătoare a oraşului nostru. Anul trecut a fost mai frumos, mai cald, mai vesel. Jurnaliştii, şoferii, poliţiştii şi chiar politicienii aseară au muncit din greu.

Martorii foarte speriaţi spun că explozia a fost foarte puternică, dar nimeni nu a văzut ceva suspect înainte de tragedie. S-a întâmplat în timpul evoluţiei pe scenă a lui Ştefan Bănică Junior. Ironia vieţii, lângă Arcul de triumf oamenii se zbat în durerile morţii, iar la câteva sute de metri oamenii dansează fără să bănuiască ceva. Fratele meu a fost la concert, dar a aflat despre eveniment abia azi dimineaţă de pe site-ul ProTV.

Ce s-a întâmplat?

Tinerel, dar înţelept, primarul nostru nu se grăbeşte să facă concluzii sau declaraţii pe marginea acestui subiect. Deşi Chişinăul nu a mai trecut prin asemenea experienţe, edilul capitalei spune că autorităţile sunt pregătite pentru a asigura ordinea şi siguranţa în oraş.

Premierul, Vlad Filat însă crede că incidentul nu este o simplă întâmplare. Nimeni nu se grăbeşte să facă declaraţii. Majoritatea persoanelor publice spun că este prea devreme să se pronunţe cu privire la situaţia de aseară.

Mulţumesc lui Dumnezeu că nu am fost acolo şi nimeni din familia mea nu a ajuns în aceste împrejurări. Doamne te laud că ai păzit familia mea de acest rău.

De Doina Bejenaru Publicat în Ştiri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s