Alege viaţa


„Vrei să te faci sănătos?” (Ioan 5:6)

Nu putea umbla, apa era adâncă şi nu existau pârghii motorizate. Atunci Domnul Isus vine şi-l întreabă pe acest om care era neputincios de 38 de ani „Vrei să te faci sănătos?” Ce întrebare! Domnul Isus nu l-a întrebat fiindcă nu ştia răspunsul, ci pentru a-l face pe om (şi pe noi) să se gândească la ceea ce trebuie. Isus ar fi putut la fel de uşor să-l întrebe:

„Eşti gata să-ţi asumi responsabilitatea pentru viaţa ta? Chiar îţi doreşti acea avansare? Eşti pregătit pentru căsnicie, pentru cineva cu care îţi vei împărţi viaţa? Eşti pregătit să-ţi pui partenerul pe primul loc?”. Răspunsurile la rugăciunile noastre apar deseori însoţite de un preţ. De pildă, familia unui alcoolic se roagă ani de zile pentru schimbare, apoi când aceasta se produce, trec prin propria lor criză. Fiindcă vieţile lor s-au învârtit în jurul dramei şi a disfunctionalităţii, ei nu au învăţat să trăiască altfel. În acel moment trebuie să ia o hotărâre: să dea în continuare vina pe altcineva pentru problemele lor sau să accepte că au propriile probleme pe care trebuie să le rezolve. „Vrei să te faci sănătos?”

Fie că îţi place sau nu, a-I cere lui Dumnezeu soluţii înseamnă deseori noi provocări. Un copil îşi poate satisface nevoia de bani de buzunar vânzând ziare, dar când va creşte să sperăm că va reuşi să rezolve probleme mai mari, cum ar fi cum să se îngrijească de familie. Deci roagă-L pe Dumnezeu să te ajute să-ţi „iei patul şi să umbli” (Ioan 5:8), să arzi legăturile dependenţei şi să treci la lucruri mai mari. Cu alte cuvinte, „alege viaţa”!

Un comentariu la “Alege viaţa

  1. Pingback: Alege viaţa « Creştini md

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s