Medicii la consultaţie spirituală


Primul weekend din luna octombrie medicii creştini sau adunate pentru a avea un timp de consultaţie spirituală cu Tatăl ceresc. Conferinţa Naţională cu participare Internaţională a întrunit peste 100 de medici şi a abordat tema: „Valori creştine în practica medicală”.

În rugăciune

În rugăciune

Cu această ocazie au fost onoraţi cu prezenţa de doctorul Demosthenes Katsarkas împreună cu soţia lui din Tesalonic, Grecia, studenţi de la Iaşi şi mulţi alţii. Printre vorbitori cu mesaje de creştere spirituală se numără episcopul UBCEB, Ion Miron; Preşedintele Federaţiei Europene Baptiste, Valeriu Ghileţchi şi pastorul şi coordonatorul lucrării de misiune în Europa de Est, Tomaz Gerson.

Conferinţa a avut drept scop echiparea oamenilor în halate albe, într-un ucenic a lui Cristos. Ucenici care să se lase folosiţi de Dumnezeu ca instrumente pentru vindecare trupească şi sufletească. Mesajele, pauzele muzicale şi tot programul în întregime a adus o înviorare sufletească pentru cei care în fiecare zi sunt folosiţi pentru mângâierea celor aflaţi în durere. În închinare lucrătorii muzicali au fost conduşi de Familia Cojocari, Natalia Golovaciuc, Nicolai Tacu, Familia Pavliuc şi Corul Bisericii „Isus Salvatorul”.

doctor Demostenes Katsarcas

doctor Demosthenes Katsarcas

Doctorul Demosthenes Katsarkas a declarat pentru ziarul nostru că se simte onorat să fie prezent la acest eveniment. El este directorul unui spital creştin din Tesalonic în ultimii 30 de ani. În fiecare dimineaţă şi seară prin sistemul de sonorizare din spital, timp de trei minute se transmite câte un mesaj evanghelistic. Iar în echipa de lui are doar şase medici creştini şi mai multe surori medicale care cunosc pe Domnul. Şi-ar dori să ia echipa din Moldova cu el în Grecia. Mai este pastorul Bisericii Evanghelice din Tesalonic şi atunci când este întrebat cum combină activitatea de medic cu cea de pastor, spune că Domnul Isus la fel a venit şi a fost pastor şi medic pentru oameni, şi aşa rămâne a fi până azi şi pentru veci.

La conferinţă au participat şi studenţi a Facultăţilor de medicină din Chişinău şi Iaşi. Cu toţii au rămas foarte impresionaţi de atmosfera care a dominat evenimentul şi de mesajele spirituale pe care le-au auzit. Chiar şi cei care au fost pentru prima dată într-un context creştin sau bucurat mult că au acceptat inivitaţia şi au declarat că şi-ar dori să mai participe la asemenea evenimente. Studenţii de la Iaşi au fost anunţaţi în ultimul moment, dar au organizat o echipă şi au venit cu mare bucurie.

Atât studenţii, medicii de la Emanuel şi prietenii acestora au fost impresionaţi de metoda folosită la această conferinţă, şi au fost foarte bucuroşi de hrana spirituală primită. Societatea Interconfesională a Medicilor Creştini „Emanuil” din Republica Moldova, organizează anual asemenea conferinţe, la care sunt invitaţi şi colegii lor din spitalele publice.

Poza comună, toţi participanţii la conferinţă

Poza comună, toţi participanţii la conferinţă

De Doina Bejenaru Publicat în Ştiri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s