A plecat unul dintre cei mai tari.


Anii vieţii noastre se ridică la şaptezeci de ani, iar, pentru cei mai tari, la optezeci de ani”. Ps.90:10(a)

A plecat la Domnul cel mai bătrân păstor din UBCEB, Eustin Aculov. A fost unul dintre cei mai tari. A lăsat în urmă mărturii şi amprente frumoase în viaţa altora. S-a născut la 15 iulie 1914 în satul MIhailovca, raionul Cimişlia. Toată viaţa şi-a dedicat-o slujirii. A fost pastor mai mult de cinci decenii. Cea mai mare pasiune a vieții lui, a fost împărtășirea bunei vestiri cu cei care au nevoie de ea. A plecat acasă la 95 de ani, pentru a se întâlni cu Marele Stăpân pe care l-a slujit cu atâta dragoste. Nu a avut şcoală teologică, dar şi până în ultima clipă a vieţii recita pasaje întregi din Scriptură. Vă invit să cunoaşteţi din mărturiile altora despre un om deosebit, care a câştigat graţia Tatălui nostru şi a trăit fericit până la adânci bătrâneţe.

Familia Aculov

Familia Aculov

Serghei Aculov este unul din cei trei nepoţi creştini a răposatului. Povesteşte despre bunicul cu un sentiment de bucurie şi satisfacţie deosebit. Îşi aminteşte întotdeauna de cuvintele bunicului Eustin când mergeau la Mihailovca, care îi îndemna să vestească celorlaţi fraţi şi verişori despre Domnul Isus. Bunicul a fost un simplu şi sensibil. Întotdeuna puteai să primeşti de la el ajutor sau un sfat bun, biblic, puteai să înveţi multe şi demn de a lua exemplu. A fost întotdeauna foarte calm şi în acelaş timp sigur. Avea o voce tare şi clară. A fost credincios şi în ceea ce priveşte frecventarea adunării – îmi amintesc că fiind deja în vârstă de peste 90 ani odata trebuia să se întoarcă la o jumătate de drum din motiv că nu mai avea putere să stea pe picioare şi să meargă. Era un exemplu pentru mine în ceea ce priveşte credinţa, fidelitatea, dărnicia, viaţa de familie, relaţia cu aproapele… De fapt eu am auzit evenghelia când frecventam biserica şi şcoala duminicală fiind dus acolo de bunica mea din Chişinău(pe linia mamei), care la rândul ei venit la credinţă prin bunelul meu Iustin. Cea mai mare pasiune a vieţii lui a fost Sfânta Scriptură. Ştia multe pasaje pe de rost şi ştia exact unde sunt scrise. Avea şi o capacitate specială de aplica Cuvântul situaţiilor ordinare din viaţă. A fost pasionat şi de vestirea Cuvântului celor care nu ştiu şi nu-l acceptă pe Domnul. Când vorbea, vorbea argumentat.

Nora fratelui Eustin, Olga Aculov, povesteşte despre socrii ei cu emoţii deosebite. Ei au fost părinţii mei. M-au iubit foarte mult, sunt mezina dintre cele patru nurori. Fiecare vară copii mei o petreceau la MIhailovca, pentru al ajuta pe tata la lucrările cu stupii de albine. Întotdeauna aveau grijă să ne trimită pachete cu toate bunătăţile de pe la ţară. Ei au fost exemplele de credinţă prin intermediul cărora Dumnezeu a mântuit-o pe mama mea şi apoi pe mine. Este un erou de credinţă de la care am învăţat primii paşi în viaţa cu Isus, dar şi cea de familie. Iubea foarte mult oamenii şi Cuvântul lui Dumnezeu. Toată viaţa s-a ocupat cu apicultura şi propovăduirea. Pot să zic că şi stupii de albină care îi avea au fost una din pasiunile lui. Întotdeauna am simţit îngrijorarea şi rugăciunile lor pentru mine şi familia noastră. Întotdeauna putea să răspundă la toate întrebările cu exemple din viaţă şi cu bază Biblică.

Cuscra, Elizaveta spune: el a fost trimis pentru mine ca să îmi arate calea vieţii. A fost un om minunat, s-a trudit pentru Dumnezeu şi a slujit ca să fie destoinic pentru orice lucrare bună. M-a condus spre cunoaşterea Domnului şi m-a ajutat să învăţ multe lucruri despre El.

Veceaslav Verenciuc, diacon a Bisericii „Betel” spune că nu cunoaşte foarte multe despre el, dar a auzit multe

Veceslav Verenciuc, diacon al Bisericii "Betel".

Veceslav Verenciuc, diacon al Bisericii "Betel".

lucruri frumoase despre Eustin Aculov de la părinţii şi bunicii lui. În tot ce făcea Biblia era în mintea şi pe buzele lui. Nu am mai văzut un om atât de îmbibat cu Cuvântul lui Dumnezeu. Tot ce făcea, spunea, povestea, învăţa reieşea din Scriptură. În ultimul an de viaţă, când era aici la Chişinău în grija fiicei lui, eu mergeam şi îi aduceam cina acasă. Chiar şi dacă era într-o stare mai grea şi chiar dacă memoria deja ceda, putea să nu cunoască oamenii, dar Cuvântul din Scriptură întotdeauna îl ţinea minte. El singur făcea serviciul pentru cină aşa cum ar fi făcut de la amvon. El nu spunea mare teorie în tot ce vorbea, el vorbea curat Cuvintele din Biblie.

Eustin Aculov a fost unul din cei mai bătrâni pastori din UBCEB din Moldova. Toată viaţa a slujit cu pasiune un Stăpân care şi-a împlinit promisiunea că cei credincioşi vor trăi până la adânci bătrâneţe. A lăsat ca moştenire acestui pământ 5 copii, 11 nepoţi, 10 strănepoţi şi o biserică în satul Mihailovca.

De Doina Bejenaru Publicat în Ştiri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s