Adoptă calea lui Dumnezeu.


„Încrede-te în Domnul din toata inima ta, şi nu te bizui pe înţelepciunea ta!” (Proverbe 3:5)

Te-ai uitat vreodată la cineva care încearcă să meargă cu cârje? Cât efort! Uneori îi vezi cum se balansează pe un picior sau odihnindu-se în josul străzii, cu mâinile zdrelite şi inflamate. Sprijinirea pe cârje poate fi epuizantă; la fel şi bizuirea pe propria ta înţelepciune. Dacă vrei ca situaţia ta să se înrăutăţească, exclude-L pe Dumnezeu. Încearcă să rezolvi lucrurile bazându-te doar pe propria ta judecată. Când te loveşti de un zid, încerci altceva. Când lucrul acela nu te duce nicăieri, apelezi la logică, apoi intri în panică. Adevărul este că unii dintre noi ne comportăm de parcă am fi dependenţi de teamă. Am trăit în felul acesta atâta timp încât nu suntem în stare să conştientizăm lucrul acesta. Când o grijă s-a dus, punem alta în locul ei. Grijile stau la coadă la uşa noastră pentru că pe anunţ scrie: „Sunteţi binevenite”. E ca şi cum ne face plăcere să le întreţinem, dar Domnul Isus a spus că ele sunt o pierdere de viaţă şi energie. Ele îţi îndreaptă atenţia asupra lucrurilor de care ai nevoie, sau a lucrurilor pe care îţi este teamă să nu le pierzi, încât nu mai ai timp să te bucuri de ceea ce ai (Matei 6:25). Asta nu e viaţă!

În loc să te îngrijorezi, începe să trăieşti după aceste versete: a) „Nu vă îngrijoraţi de nimic”; b) „aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni”; c) „pacea lui Dumnezeu .. vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus” (Filipeni 4:6-7). Nu ezita, adoptă calea lui Dumnezeu!

2 comentarii la “Adoptă calea lui Dumnezeu.

  1. În primul rînd numele lui Iisus se scrie cu doi de „i”. Referitor la articol, întradevăr ne simţim uitaţi dacă nu avem griji, uneori ni le creem singuri, căci fără ele nu putem trăi suntem dependenţi de griji, şi una e să avem griji, e un lucru omenesc şi alta e să ducem toate grijile împreună cu Hristos.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s