Credinţa ta atrage atenţia lui Dumnezeu


„Credinţa ta te-a mântuit” (Luca 8:48)

Biblia spune: „era o femeie, care de doisprezece ani avea o scurgere de sânge; ea işi cheltuise toată averea cu doctorii, fără să o fi putut vindeca vre-unul. Ea s-a apropiat pe dinapoi, şi s-a atins de poala hainei lui Isus. Îndata, scurgerea de sânge s-a oprit. Şi Isus a zis: „Cine s-a atins de mine?” Fiindcă toţi tăgăduiau, Petru şi cei ce erau cu el au zis: „Invăţătorule, noroadele Te împresoară şi Te îmbulzesc, şi mai întrebi: „cine s-a atins de Mine?” Dar Isus a răspuns: „S-a atins cineva de Mine, căci am simţit că a ieşit din Mine o putere.” Femeia, când s-a vazut dată de gol, a venit tremurând, …şi a spus în faţa întregului norod, din ce pricina se atinsese de El, şi cum fusese vindecată numai decât. Isus i-a zis: „îndrăzneşte, fiica; credinţa ta te-a mântuit, du-te în pace” (Luca 8:43-48). Putem remarca trei elemente semnificative în această povestire:

1) Femeia a făcut ceva ce nu mai făcuse niciodată. S-a hotărât să-L pună la încercare pe Isus. Inţeleaptă acţiune! Credinţa înseamnă să păşesti în necunoscut, în ceea ce nu ai încercat niciodată şi să găseşti harul lui Dumnezeu la lucru.

2) A ales bine momentul. Ea a ştiut că Domnul Isus se afla în oraş şi că s-ar putea să nu mai vină şi altă dată. Există momente ale lui Dumnezeu în viaţă când trebuie să îţi depăşeşti teama şi să păşeşti prin credinţă. Daca nu, le vei rata.

3) Ea a deschis uşa şi pentru alţii. Până în acel moment nicăieri în Scriptură nu găsim vorbindu-se despre cineva care a fost vindecat prin atingerea Domnului Isus. Aşa că fapta sa de credinţă a deschis uşa şi altora. „Oamenii.. au adus la El pe toţi bolnavii. Bolnavii Il rugau să le dea voie numai să se atingă de poala hainei Lui. Şi toţi câţi s-au atins, s-au vindecat” (Matei 14:35-36). Dumnezeu caută oameni care sunt dispusi să o rupă cu tradiţia. Când îi găseşte, El îi foloseşte pentru a deschide uşi pentru ca şi alţii să poată fi binecuvântaţi şi facuţi desăvârşiţi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s