Binecuvântaţi pentru slujire.


Duminică 20 septembrie, în Biserica „Betania” din Cărpineni s-a oficiat un serviciu de ordinare. Două familii tinere au fost puse pe altarul Domnului ca să crească biserica Lui şi să ducă vestea bună mai departe.

Binecuvântaţi pentru slujire

Victor Pascaru a fost ordinat ca misionar în satul Baurci. Împreună cu soţia sa Shanna şi cele două fetiţe Abigail şi Estera, slujeşte aici ca misionar de doi ani. Au început aici lucrarea de la zero, acum sunt câţiva creştini. Dorinţa de a Familia Pascaruplanta biserici o avea încă fiind student la Colegiul Teologic Pedagogic din Chişinău. Nu ştia cum, când şi unde, dar s-au rugat şi Dumnezeu i-a trimis la Baurci. În această zi deosebită rugăciunea de binecuvântare le-a amintit încă o dată ce responsabilitate mare poartă pe umerii lor. Acum această responsabilitate creşte şi ei se bucură că această zi confirmă rolul lor de slujitori şi le va da mai multă autoritate şi susţinere din partea celor pe care îi slujesc.

Nicolai Corlata, este originar din satul Lăpuşna. S-a îndrăgostit de Cărpineni fiind student aici la şcoala tehnică. În 2003 s-a căsătorit cu Candy care se afla în misiune în satul Cărpineni. Acum au doi copii şi s-a înrolat în slujirea de pastor de tineret. Pentru viitor îşi doreşte cel mai mult să contribuie la creşterea spirituală a tinerilor din biserică, să se dedice şi ei total lui Dumnezeu. Şi apoi să îi ajute să slujească pe Domnul pentru câştigarea altor tineri din sat.Familia Corlata

Candy şi Shanna au venit în misiune în Moldova prin intermediul CTPM, şi au predat limba engleză în satul Cărpineni. Pe lângă şcoală s-au implicat în lucrarea cu copii şi tineretul prin tabere. Apoi s-au căsătorit şi au rămas aici în slujire alături de soţii lor. Canndy şi-a spus că niciodată nu se va căsători cu un moldovan şi cum s-a terminat termenul planificat s-a întors în America. Dar Dumnezeu a întrebat-o, de ce stai aici? De ce nu te întorci în Moldova? Tu eşti tânără, nu ai familie, nu ai ce să te ţină aici, dar acolo este nevoie de tine. A luptat un timp cu sine însuşi şi apoi s-a întors. Când Nicolai i-a propus prietenie Candy a spus că nu este gata să înceapă ceva care nu se termină niciondată. Dar până la urmă dragostea a câştigat şi acum au doi copii Kaleb şi Kasy, şi au primit binecuvântarea Bisericii de a sluji în Biserica din Cărpineni.

Biserica „Betania” din Cărpineni este păstorită de fratele Petru Pascaru. Este o biserică tânără şi cu o viziune îndreptată Petru Pascaruspre câştigarea genraţiei tinere. Întruneşte 40 de membri. Au început să se adune prin anul 1997 pe la case, iar în 2007 au început construcţia clădirii. Fratele Petru consideră că tineretul este forţa bisericii, de aceea au convenit cu toată biserica ca să întărească la funcţia de pastor un slujitor tânăr. În cadrul bisericii au slujirea unui centru de zi cu copii. O parte din ei frecventează şi cursurile la fanfara bisericii. Pentru a se implica mai mult în lucrarea cu tinerii în 2002 au arendat tabără de la hotarul satului, iar în 2004 cu ajutorul Domnului au cumpărato şi acum se bucură că pot în fiecare an să vestească eficient la sute de tineri şi copii vestea mântuirii. Dorinţa bisericii în viitorul apropia este de a finisa construcţia şi de a planta o nouă biserică în satele din vecinătate.

De Doina Bejenaru Publicat în Ştiri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s