Puţin mai departe.


„Apoi a mers putin mai înainte” (Marcu 14:35)

Dutch Sheets spune: „Prin rugăciunea de mijlocire ne întâlnim cu puterile întunericului şi întărim victoria lui Hristos atunci când El Le-a întâlnit în lucrarea lui de mijlocire„. Mijlocire înseamnă „medierea între părţi în scopul reconcilierii celor care au diferenţe de opinie sau sunt în contradictoriu”. Se întâmpla în fiecare zi în sălile de judecată când avocaţii intervin în numele clienţilor lor. De-a lungul istoriei Dumnezeu a căutat barbaţi şi femei care să se roage şi să intervină pentru lumea pierdută. Dar cel mai adesea El a fost dezamăgit”. „Caut printre ei un om care să stea în mijlocul spărturii înaintea Mea pentru ţara, ca să n-o nimicesc; dar nu găsesc nici unul!” (Ezechiel 22:30). Acel verset este anunţul lui Dumnezeu că este în căutarea unui ajutor.

Ucenicii au fost dispuşi să-L urmeze pe Isus în grădina Ghetsimani. Totuşi, în ciuda faptului că erau conştienţi de presiunea momentului, au adormit. Nici măcar Petru, Iacov şi Ioan, cei din cercul de persoane mai apropiate, nu au priceput, aşa că în cele din urmă, Domnul Isus S-a rugat singur. Mijlocirea se face de unul singur. Şi este nevoie de disponibilitate până la capăt. Pot trece luni sau ani înainte de a vedea roadele strădaniei tale. Pe de altă parte, când te adânceşti în cunoaşterea lui Dumnezeu, vei ajunge să experimentezi şi să înţelegi lucruri spirituale de care niciodata n-ai avut parte.

Când pastorul Jim Cymbala a preluat o biserică cu probleme, dintr-un cartier rău famat, nu erau nici douăzeci şi cinci de membri. Acum, după douazeci şi cinci de ani, peste 6000 de persoane frecventeaza Brooklyn Tabernacle. El spune: „Lucrul acesta nu s-a întâmplat din cauza programelor, ci datorită rugăciunilor de mijlocire”. Ce zici, te cheamă Dumnezeu să „mergi puţin mai înainte?„.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s