Ziua bucuriei şi mulţumirii


Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Cristos Isus, cu privire la voi.

Două decenii la rând Biserica „Isus Salvatorul” în fiecare toamnă dedică o zi din septembrie sau octombrie „Sărbătorii Secerişului„. În această zi toată Biserica se adună pentru a se bucura de binecuvântările Domnului şi pentru ai mulţumi pentru roadele anului, pentru grija şi binecuvântarea Lui. Anul 2009 nu este o excepţie. 20 septembrie a fost o zi specială de bucurie şi mulţumire.

DSC00672

În fiecare an la această sărbătoare curtea Bisericii este împodobită cu toate roadele câmpului. La eveniment participă toţi, şi săracii şi bogaţii, şi cei mici şi cei mari. Fiecare are ocazia să contribuie cu un dar pentru această sărbătoare. Cu o zi înainte de sărbătoare curtea bisericii se tranformă într-un muzeu de fructe, una mai frumoasă decât alta. Pentru o zi de bucurie şi mulţumire se fac foarte multe pregătiri în care sunt implicaţi tinerii şi bătrânii.

DSC00281

La „Sărbătoare Secerişului 2009” au participat aproximativ 2000 de persoane. Curtea Bisericii a fost arhiplină. În program au participat corul nr. I şi II, familia Bragaru, grupurile „Blagadati” şi „Blajenstva”, familia Pavliuc, Nicolai Tacu, Natalia Chirica şi alţii. Tradiţia de a invita o persoană publică la acest eveniment nu a fost încălcată nici în acestDorin Chirtoacă an. Cu un discurs scurt de felicitare a fost prezent primarul general al capitalei Dorin Chirtoacă, după care pastorul Vitalie Fedula ia dăruit o Biblie cu explicaţii.

Sărbătoarea a durat mai mult de trei ore, şi încă vreo oră au urmat poze la panourile frumos amenajate de tinerii bisericii. Păstorii bisericii sau rugat pentru pâine, pentru apă, pentru roade şi pentru Cuvântul lui Dumnezeu, Biblia. La sărbătoare a fost prezent şi primul pastor al Bisericii, Vasile Cociubai. Săbătoarea s-a încheiat cu o masă de dragoste şi multă părtăşie. Tinerii şi câţiva bătrâni au ieşit ultimii din curtea bisericii împreună cu păstorul Vitalie Fedula. Rândurile la făcut poze cu panourile frumos amenajate erau foarte lungi. Iar după ce toţi au făcut poze strugurii au început să cadă de pe suportul pe care au fost amenajaţi.

Seceriş 2009

Ziua Mulţumirii este o poruncă de la Dumnezeu pentru poporul Lui. Dumnezeu a spus: Să ţii sărbătoarea secerişului, a celor dintâi roade din munca ta, din ceea ce vei semîna pe câmp; şi să ţii sărbătoarea strângerii roadelor, la sfârşitul anului, când vei strânge de pe câmp rodul muncii tale. Exod 23:16

Mulţumeşte lui Dumnezeu în fiecare zi pentru tot ce ai pe masă, pentru tot ce ai primit în acest an din Mâna lui blândă. Toate le avem din mâna Lui.

De Doina Bejenaru Publicat în Ştiri

3 comentarii la “Ziua bucuriei şi mulţumirii

  1. Pingback: Chișinău: Sărbătoarea Secerișului « România Evanghelică

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s