Dublă premieră la Satiricus, semnate de Constantin Cheianu.


Luni, 21 septembrie 2009, cu începere de la orele 18.00, Teatrul „Satiricus” I.L. Caragiale din Chişinău va găzdui două premiere.

Luni, 21 septembrie 2009, cu începere de la orele 18.00, Teatrul „Satiricus I.L. Caragiale din Chişinău va găzdui douăteatrul satiricuspremiere, ambele purtând semnătura scriitorului şi publicistului Constantin Cheianu. Prima o constituie lansarea volumului „Sex & Perestroika”, o carte de memorii, apărută la editura Cartier, în care autorul reflectează asupra evenimentelor produse cu douăzeci de ani în urmă, în istoricul an 1989.

De ce Moldova a eşuat în apropierea ei faţă de România, „ţara-soră”? Cum s-a ajuns, în ţara cea mai cuminte şi mai săracă din Europa, la incendierea Parlamentului şi a Preşedinţiei? De ce Republica Moldova este singura ţară est-europeană şi republică ex-sovietică guvernată timp de opt ani de un partid cu titulatura de „comunist”? Sunt doar câteva din întrebările la care Cheianu încearcă să răspundă în „Sex & Perestroika”.

Al doilea moment al serii îl va constitui premiera spectacolului-lectură „Cu bunicul, ce facem?” în regia autorului, o lucrare despre evenimentele din primăvara-vara acestui an în Moldova. În spectacol se produc actorii Teatrului „Satiricus”.

Punctul de start al Moldovei Independente şi acela în care a ajuns douăzeci de ani mai târziu – iată reperele marcate de cele două lucrări, seara configurându-se astfel ca o imagine a traseului complicat parcurs de tânăra republică.

Intrarea este liberă.

Victoria CAZACU, şef relaţii publice.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s