Curăţirea.


„Sângele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curăteste de orice păcat”

(1 Ioan 1:7)

Ioan scrie: dacă umblă în lumină, după cum El însuşi este în lumină, avem părtăşie unii cu alţii; şi sângele lui Isus Cristos, Fiul Lui, ne curăţeşte de orice păcat„. Acest verset ne vorbeşte despre trei modalităţi prin care ne putem păstra curaţi într-o lume poluată din punct de vedere spiritual:Isusluminalumii

1. Umblând în lumină. Aceasta înseamnă să îţi dai toate silinţele să fii cinstit înaintea lui Dumnezeu şi înaintea oamenilor, aşa încât să nu te simţi jenat dacă oamenii vor citi în ziarul de mâine despre ce ai făcut astăzi.

2. Fii responsabil. Pentru a deveni puternic într-o zonă în care eşti uneori vulnerabil ai nevoie de cineva destul de matur ca să-ţi câştige încrederea, de cineva destul de îngăduitor ca să-ţi suporte caracterul schimbător şi de cineva destul de sincer ca să te confrunte. Mai presus de toate ai nevoie de cineva care să fie alături de tine în dragoste.

3. Rezolvându-ţi păcatul imediat. Clipa în care devii conştient de păcat trebuie să te conducă la mărturisirea păcatului. În acel moment trebuie să crezi că sângele lui Isus Cristos, Fiul Lui, ne curăţeşte de orice păcat; apoi ridică-te şi mergi cu Dumnezeu; nu te cufunda în auto-condamnare.

Dacă există ceva mucegăit în frigiderul tău ştii lucrul acesta de fiecare dată când deschizi uşa. Poate nu ştii exact unde se află, dar mirosul îţi spune că e acolo. Şi vieţile noastre sunt la fel. Dacă există ceva greşit în viaţa noastră, cei care vin în contact cu noi vor simţi lucrul acesta. Răul răspândeşte un miros care este simţit. De aceea trebuie să ne deschidem mereu spre Dumnezeu şi să lăsăm ca Duhul Său cel Sfânt să intre, să ne curăţească inimile şi să înlăture orice ne trage înapoi în umblarea noastră cu El.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s