Cunoscuta gimnastă a anilor 70, Alina Goreac, s-a întors la Cristos .


autor: Ruben Ologeanu,

Românca Alina Goreac, a fost cunoscută publicului iubitor de sport din anii 70 datorită evoluţiilor din domeniul gimnasticii. Alina a reuşit să facă cunoscută gimnastica românească înainte de Nadia Comăneci. În anul 1972 ea a reprezentat România la Jocurile Olimpice de vară de la Munchen, clasându-se pe locul 6. Între anii 1973 – 1975, cu ocazia Campionatelor Europene, Alina a câştigat cinci medalii pentru naţionala de gimnastică a României. În timpul carierei sale, Alina a făcut echipă cu Teodora Ungureanu, Anca Grigoraş, Emilia Eberle şi chiar Nadia Comăneci şi au concurat împreună pentru lotul naţional de gimnastică.

În prezent, Alina este antrenoare şi locuieşte în oraşul Lugoj, acolo unde există o puternică comunitate baptistă, oraş care a recompensat-o cu titlul de cetăţean de onoare. În cursul acestei veri, Alina Goreac a participat la un eveniment evanghelistic organizat în localitate unde a ascultat Evanghelia şi a decis că este timpul să se preocupe mai mult de viaţa spirituală. Această preocupare a determinat-o sa participe la serviciile de inchinare ale Bisericii Baptiste Harul din Lugoj. După perioada premergătoare botezului, timp în care a avut posibilitatea să afle mai multe informaţii legate de decizia sa, Alina a intrat, pe 6 Septembrie 2009, alături de alte 20 persoane în apa botezului, fiind botezată de pastorul Ionel Tuţac, secretar general al Uniunii Baptiste din România. Evenimentul a avut loc la Biserica Baptistă Harul din Lugoj.

Evenimentul nu a rămas neobservat, iar presa locală a semnalat prin reportaje şi imagini de la faţa locului gestul Alinei Goreac de a deveni un ucenic al lui Cristos. În prezent, în zonă, este prezentă una dintre cele mai mari comunităţi baptiste din România. Recent, Comunitatea Baptistă din Timişoara a sărbătorit 130 de ani de prezenţă în zonă.

4 comentarii la “Cunoscuta gimnastă a anilor 70, Alina Goreac, s-a întors la Cristos .

  1. Ma bucur ca ai revenit sa citeşti răspunsul. De ce nu ai întreba persoana care a luat această decizie? Nu cred că era cu Cristos, pentru că nu Îl cunoştea personal. Să vii la El înseamnă să începi o relaţie personală cu El. Această decizie schimbă total modul de viaţă. Este o schimbare totală. Şi nu este un eveniment de tam-tam, ci o mare bucurie că oameni care au multe realizări pe plan profesional ajung să se întâlnească cu cea mai mare personalitate din Univers, Isus Cristos. Şi nu facem tam-tam, doar ne bucurăm pentru că aceste lucruri sunt o raritate.

  2. Pe Isus poti sa-l cunosti oricand. Oricand este pregatit de a-L cunoaste.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s