Bună ziua şcoală, bună ziua toamnă


Astăzi este o zi specială pentru generaţiile mai tinere. Pentru unii sună primul clopoţel, pentru unii e începutul la ultima sută de metri la facultate sau la liceu. Pentru mine este o zi plină de bucurie. De la începutul lunii august aşteptam să treacă mai repede. Îmi era dor de facultate. Aşa că astăzi dimineaţă m-am sculat la 7 şi am luat-o spre universitate.

Curtea blocului Central şi în special fumuarul era arhiplin. M-am bucurat mult să văd iarăşi gălăgia şi aglomeraţia din facultate. Profesorii cu zâmbete largi ne-au luat la întrebări, dar nu prea mult. Astăzi am avut trei perechi şi ambele cu profesori(bărbaţi). Ceva rar pe la noi. M-am bucurat mult să îmi revăd colegii, deşi o parte din ei urmează să îi văd mâine când vom avea cursuri comune.

Sunt anul III, dar am impresia că încă sunt în anul II. Nu îmi vine să cred că peste nouă luni voi susţine licenţa şi va trebui să îmi iau rămas bun de la holul şi aulele de la etajul patru, din blocul central. Astăzi am primit plăcere să fiu la facultate, şi cred că toţi care mă înconjurau aveau acest sentiment. Era atât de haios să vezi boboceii din anul I cum caută auditoriul şi cu tremur în glas se apropie şi întreabă, dar nu ştii unde e 436. Îmi veni atunci să izbucnesc în râs, dar m-am abţinut şi cu un zâmbet amabil mi-am îndreptat viitoare colegă în direcţia necesară. După ultima pereche ştiam unde trebuia să merg, dar parcă nu mă dădeam dusă din facultate. În parc şi prin centrul oraşului o mulţime de copii în forme alb-negru, fetiţe cu fundiţe mari în cap şi mulţi, mulţi oameni. Atmosfera de 1 septembrie s-a simţit din plin astăzi.

Iarmarocul pentru şcolari era şi astăzi vizitat, chiar dacă nu atât de aglomerat. Au revenit dimineţele răcoroase, cu iarba plină de rouă. Revine la noi toamna cu haina ei de aur şi cu sunet de clopoţei. S-a terminat vara cu distracţia şi lenevia. Probabil aceasta este unica zi fericită pentru toţi copii şi studenţii. Prima zi întotdeauna e deosebită, în haine noi şi cu dorinţa arzătoare de a revedea ceva nou şi ceea ce aveai anul trecut, ne aduce bucurie în drum spre şcoală. Astăzi stau şi mă întreb de ce pe parcurs şcoala devine o rutină. Sunt mai mulţi factori pe care nu vreau să îi discut azi.

Primul lucru care l-am făcut ajungând pe holul facultăţii, a fost să mă opresc în dreptul orarului. Mi-a plăcut mult obiectele care le am în această săptămână. M-am întristat când nu am văzut cursul de fotografiere, oare când îl voi începe, aştept acest moment cu nerăbdare. În schimb joi voi avea Jurnalism on-line, acolo vom învăţa cum să facem un blog şi cum să scrim pentru presa on-line. Mă tem că mă voi plictisi la acest curs, pentru că adminstrez acest blog deja de trei ani, pe când unii din colegii mei nici nu ştiu cum să deschidă unul. Sau poate mă va elibera de la curs, mai ştii.

Mâine am două perechi ce ţin de presa scrisa şi activitatea jurnalistului în situaţii de risc. Cred că va fi ceva super. Anul acesta cred că va fi mai greu decât de obicei. Dar sper să nu fie atât de greu. Trebuie să susţin licenţa şi să mă pregătesc pentru masterat.

Doresc tuturor studenţilor şi elevilor să aibă dispoziţia şi bucuria din această zi pentru tot parcursul anului, în fiecare zi când îşi îndreaptă paşii spre şcoală sau universitate. Succese, obiecte interesante, profesori veseli(neplictisitori), şi note mari. Felicitări pentru toţi acei care au intrat la facultate şi care au obţinut un loc în cămin, şi tuturor celor care au intrat la master. Un an binecuvântat de multe succese!!!

De Doina Bejenaru Publicat în Diverse

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s