Salonul Internaţional de Carte, ediţia a 18-a, la Chişinău


31 august, ora 12:00, este momentul de inaugurare a Salonului Internaţional de Carte 2009. Biblioteca Naţională a Republicii Moldova şi Biroul de Informare al Consiliului Europei în Moldova invită chişinăuienii şi oaspeţii capitalei la cel mai aşteptat eveniment dedicat cărţii şi lecturii, care va dura până pe 3 septembrie şi se va desfăşura în sălile BNRM.
Cea de-a 18-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte este consacrată memoriei lui Grigore Vieru. Punctul de atracţie îl va constitui expoziţia-eveniment „Taina care mă apără”, ce va fi inaugurată în ziua deschiderii Salonului, iar vernisajul va cuprinde dezvelirea bustului poetului (sculptor Ion Bolocan), precum şi prezentarea unor noi ediţii vierene.
Tradiţional, programul Salonului include expoziţia de trecere în revistă a producţiei editoriale din ultimul an, lansări de ediţii recente, conferinţe, discuţii, întâlniri cu cititorii, expuneri bibliografice, expoziţii de pictură, fotografii, grafică de carte. Şedinţa Ateneului Moldova şi a Salonului de arte promit să aducă în atenţia publicului subiecte interesante ce ţin de istoria şi valoarea cărţii. În cadrul galei laureaţilor vor fi puse în evidenţă realizările scriitorilor şi editorilor autohtoni.
La eveniment şi-au anunţat participarea edituri din Republica Moldova şi din străinătate. De asemenea sunt aşteptate personalităţi notorii din sfera culturală, politică şi a mass-mediei.

Biblioteca Naţională a Republicii Moldova
Biroul de Informare al Consiliului Europei

2 comentarii la “Salonul Internaţional de Carte, ediţia a 18-a, la Chişinău

 1. am terminat scoa la medie din s BRAVICEA r n CALARAS 1982 vas ruga sa ma ajutati sa ogasesc pe colega de banca si de clasa NATASA KRAMERI de cind am terminat scoala medie 1982 nu mai stiu nimic de ea.Va rog mult daca se poate sa ma ajutati .acuma eu ma gasesc de 10 ani in Portugalia cu sotul si copii. va multumesc Veronica

 2. Buna draga Veronica

  O sa incerc sa fac ceva, sper sa imi reuseasca.
  Ati putea sa imi dati mai multe detalii despre ea?
  Folositi saitul odnoclasniki? poate acolo o puteti
  gasi.

  Cum e sa traiesti in Portugalia? Povestitimi mai
  multe despre dvs.

  Mult succes in continuare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s