Sub presiune.


„Suntem încolţiţi în toate chipurile, dar nu la strâmtoare; în grea cumpănă, dar nu deznădăjduiţi; prigoniţi, dar nu părăsiţi; trântiţi jos, dar nu omorâţi”. 2 Corinteni 4:8-9

Te simţi de parcă ai fi într-un tunel şi nu ai cale de scăpare? Bucură-te; eşti exact unde trebuie! Pavel a spus: „Suntem încolţiţi în toate chipurile, dar nu la strâmtoare; în grea cumpănă, dar nu deznădăjduiti; prigoniţi, dar nu părăsiti; trantiţi jos, dar nu omoraţi”. O anumită cantitate de presiune este necesară pentru activarea credinţei noastre, iar Dumnezeu ştie exact câtă este nevoie. El îngăduie să ajungem până acolo unde: a) resursele proprii s-au epuizat; b) ne-am săturat ca Satan să fure ceea ce Dumnezeu spune că este al nostru; c) părerile altora nu ne mai controlează. Este locul în care s-a găsit Ana cand s-a rugat în Templu „cu sufletul amărat şi plângea” (1 Samuel 1:10). Ea se afla sub aşa o presiune din cauză că nu putea avea copii încât în momentul în care şi-a strigat durerea înaintea lui Dumnezeu mai marii bisericii au crezut că este beată. Dar când eşti disperat, nu mai eşti preocupat să atingi minţile privitorilor religioşi; singura ta grijă este să atingi inima lui Dumnezeu.

Cu Dumnezeu nu există situaţii disperate, ci doar oameni care au devenit deznădăjduiţi. Adevărata credinţă se manifestă când este pusă la încercare. La urma urmelor nu ai nevoie de Dumnezeu care să despartă Marea Roşie în două când peste tot în jurul tău există poduri, nu? Când nu mai poti face nimic pentru a evita inevitabilul atunci începi să te încrezi în Dumnezeu care poate face imposibilul! Aşadar, criza prin care treci astăzi poate fi o binecuvantare deghizată; o posibilitate de a experimenta la un nivel mai înalt puterea Lui în viaţa ta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s