Încă o piatră de aducere aminte!


Eu voi zidi biserica mea, şi porţile locuinţei morţilor nu o vor birui. Matei 16:18

Cel mai aşteptat eveniment al anului 2009 din cadrul UBCEB este deja o piatră de aducere aminte. Zilele de 6 şi 7 august vor rămâne date istorice pentru toate bisericile din cadrul uniunii. Cel de-al 31-lea Congres de lucru a avut o misiune foarte importantă, şi anume de a alege un nou episcop.IMG_1197

La congres au fost invitaţi până la 500 de delegaţi din toate bisericile Moldovei. Agenda de lucru a acestor două zile a cuprins următoare activităţi: raporturile de dare de seamă a fostei conduceri; adoptarea modificărilor la Statutul Uniunii; alegerea noului episcop, a Secretarului executiv şi a episcopului adjunct; prezentarea departamentului de surori, tineret şi a Colegiului Teologic Pedagogic din Chişinău, aceasta a fost activitatea primei zile de congres. La ora 7 împreună cu majoritatea bisericilor din Chişinău şi oaspeţii veniţi la congres am sărbătorit „Schimbarea Domnul Isus la faţă” în cadrul unui serviciu de  închinare. A doua zi a evenimentului a avut un program mai leger, dar tot atât de important. Fratele Alexandru Gîrbu, pastorul Bisericii „Betania” a prezentat un „Referat despre biserică”, care va fi discutat şi analizat mai pe larg la congresul din anul viitor. Mulţi fraţi şi-au dorit să fie alături de noi în aceste clipe istorice, aceasta fiind imposibil din diferite motive ei ne-au felicitat prin intermediul camerei de luat vederi şi telegrame. Prin această cale au fost alături de noi fraţii din România, Ucraina, Rusia, Olanda, Croaţia, SUA şi alte ţări. Fotoaparatele au fixat pozele istorice al celui de-al 31-lea congres cu noua conducere şi oaspeţii, după care au urmat mesaje şi rugăciune pentru noua conducere a uniunii şi a departementelor din componenţa acesteia. Cadouri şi cuvinte de mulţumire au primit cei ce şi-au încheiat slujirea în cadrul uniunii, aceştia fiind fratele Valeriu Ghileţchi şi Anatol Andriuţă. Congresul s-a încheiat cu un cuvânt din partea noului episcop, Ion Miron şi rugăciunea de încheiere a celei de-a 31-a piatră de aducere aminte din istoria UBCEB din Moldova.

IMG_1702

De la eveniment nu a lipsit nici lauda şi închinarea, rugăciunea şi mesajele de zidire. Timpul de laudă şi închinare a fost condus de familia Petru şi Viorica Bragaru, la care au mai participat Viorica Eremencu, de la Biserica din Căuşani şi grupul de băieţi de la Biserica „Betania”. Iar în pauzele muzicale au evoluat interpreţii: Andrei Jilihovschi, biserica „Isus Salvatorul”; Oxana Burlacu, biserica „Izvorul Vieţii”; Nina Vlas, biserica penticostală „Filadelfia”; Ala Bragaru, biserica din Cojuşna.

Printre oaspeţii de onoare şi vorbitori se numără Episcopul BCEB din Ucraina, Veceslav Nisteriuc; Episcopul onorific a BCEB din Moldova, fratele Victor Popovici; Simion Bilti, pastorul Bisericii „Isus Salvatorul” din oraşul Renton, SUA; Episcopul Bisericilor Creştine Evanghelice Penticostale din Moldova, ???… Tradiţional la asemenea evenimente importante se invitau persoane publice. În acest an prin binecuvântarea lui Dumnezeu avem doi fraţi ce deţin mandatul de deputat în noul parlament instituit la 29 iulie 2009 prin alegerile anticipate. În calitate de persoană publică a fost invitat fratele Veceaslav Ioniţă, care a mulţumit pentru susţinere şi a îndemnat participanţii la congres să se roage în continuare pentru că lupta în acest ogor al lui Dumnezeu abia a început.

IMG_1712

Atmosfera a fost dominată de bucurie în aceste două zile. Congresul s-a desfăşurat în incinta primei Biserici din Chişinău „Betel”. Cârma uniunii pentru următorii patru ani va fi condusă de fratele Ion Miron. Vice-episcop a rămas fratele Alexandru Goncearuc, iar secretarul general al uniunii va fi ales la congresul din anul viitor. La funcţia de episcop au fost înaintaţi doi păstori a bisericii „Isus Salvatorul”, Vitalie Fedula şi Ion Miron. Liderul naţional de tineret a fost ales Mihai Caraivan, ex liderul pe regiunea Cahul. La întrunirea din septembrie vor fi întăriţi liderii de tineret pe regiuni. Următorul congresa de lucru va avea loc la anul în luna martie sau aprilie.

Îndemnul acestui congres a fost:

IMG_1588

De Doina Bejenaru Publicat în Reportaj

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s