10 ani sub aripa Domnului.


Anul 2009 rămâne un stâlp de aducere aminte pentru localitatea Ciorescu, dar în special pentru biserica de aici. Emoţii de bucurie au dominat atmosfera din biserică în aceste zile de sărbătoare. Biserica din Ciorescu a aniversat un deceniu. Pe 8 şi 9 august alături de membrii bisericii au fost fraţi şi surori din diferite biserici, dar şi unii săteni.

Duminică dimineaţa la bucuria bisericii sau alăturat toţi cei trei episcopi de frunte a uniunii: fr. Valeriu Ghileţchi, Ion Miron şi Alexandru Goncearuc. Fiind o filială a Bisericii „Betel” din Chişinău, ca şi multe alte biserici, de la eveniment nu au lipsit părinţii spirituali de la Betel în persoana fratelui Simion Plăcintă.

Biserica locală a pregătit un program evanghelistic foarte bogat, în care sau implicat: corul bisericii, grupul de surori, copii şi tinerii, tinerii de la Goieni şi alţi oaspeţi. Serviciul de seară, dedicat tinerilor, a fost pregătit de grupul de laudă şi închinare a Bisericii „Isus Salvatorul„. Pentru acest serviciu au fost invitaţi personal mulţi tineri din localitaeta Ciorescu. Biserica este păstorită de fratele Mihail Mocanu. La vârsta lui înaintată, mulţi creştini sunt şomeri în biserici. Cineva a spus: „Cu siguranţă, dacă am spune fratelui Mihai că este nevoie undeva de plantat o biserică, el ar fi primul care s-ar oferi să meargă„.

Deşi este o biserică mică, e binecuvântată şi au o clădire foarte frumoasă. Cea mai mare dorinţă a lor este să aibă cât mai mulţi tineri. Dar nu au un slujitor tânăr, care să se ocupe de asta. Totodată se incred în Domnul şi în acest an şi-au propus să înceapă întrunirele de tineret şi studiu biblic în biserica lor. Sub ocrotirea Celui Prea Înalt, nădăjduiesc să crească la număr pentru slava Lui.

De Doina Bejenaru Publicat în Ştiri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s