Sumarul unei zile nebune


Acest articol iniţial era planificat să transmită cât mai multă bucurie. Cu părere de rău nu am prea multe lucruri cu ce să vă bucur. Mai jos am publicat câteva materiale cu toate neregulile înregistrate până la această oră şi acestea nu sunt toate. În acest articol voi face trimiteri la alte saituri cu toate informaţiile, care califică această zi ca una din cele mai nebune din istoria ţării noastre. Nebunia comuniştilor şi a instituţiilor noastre de stat a ajuns la culme. După cum şi era de aşteptat primele nereguli au fost în listele electorale. Chiar trebuie să ai mare tupeu să pui pe lista electorală în casa unui lider al opoziţiei doi oameni străini. Probabil comuniştii au dorit să sugereze domnului Vlad Filat să îşi ia nişte găzdaşi ca să mai facă nişte bani. Vedeţi ştirea pe jurnaltv.md.

Încălcările şi problemele au început de la ora 7 dimineaţa, imediat ce sau deschis secţiile de votare. O persoană ce stă în prezent în Durleşti a scris cu trei săptămâni în urmă cerere ca să voteze aici, dar astăzi i s-a spus că nu există cererea lui. A fost trimis la primărie, dar acolo era închis. Acum nu este sigur dacă va mai putea vota în satul de baştină pentru că de o perioadă lungă trăieşte la Durleşti. Vedeţi ştirea aici.

Este Moldova ţara nebunilor? Se pare că da, pentru că e condusă de nebuni şi nebunii şi morţii tot votează. Cer scuze pentru duritate, dar Moldova este ţara minunilor, minunile sinonime cu fărădelegea.

Comuniştii abia acum îşi arată colţii, îşi dau seama foarte bine că nu au mari şanse pentru a câştiga încă un mandat de patru ani. De aceea, neregulile vin una după alta. Azi toată ziua din minută în minută am primit la email zeci de comunicate cu sesizări de fraudare în procesul de votare. În oraşelul Codru un comunist a furat un pachet cu 50 de buletine de vot. În incinta unversităţii Agrare din Chişinău pe listă erau înscrişi o familie care de mult nu mai locuia în cămin şi o persoană care decedase în 1999. Urnele mobile sunt reţinute, pe drumul Orhei-Chişinău un grup de tineri au rămas fără acte de identitate, pentru că poliţia credincioasă a domnului Voronin avea nevoie urgentă de ele. La Sîngera doi reprezentanţi AMN sunt răniţi cu arma de foc şi lista poate continua. Scandalurile electorale nu au lipsit nici la Ungheni. Un grup de studenţi nu au putut sa ajungă la Chişinău să voteze pentru că comuniştii le-au spart roţile. Poliţia nu s-a sesizat, ea singură a anunţat şoferul să nu se pornească la Chişinău dacă nu vrea să aibă probleme. Despre regiunea Transnistriană cred că nici nu are sens să discutăm, neregulile acolo sunt deja o tradiţie aşa cum a spus şi Voronin. Până pe la masă au votat toate oficialităţile, Voronin a reuşit să se supere pe jurnaliştii români pentru întrebările incomode. Lupu a făcut ce ştie mai bine, a vorbit româna şi a spus sigur că mâine va fi în parlament.

Până la această oră deja 40 % din persoanele înscrise în listele electorale au votat. Eu am votat la ora opt împreună cu tata şi m-am bucurat foarte mult să văd multă lume în incinta secţiei de votare. Apoi am mers pe la 11 cu mămica la votare, pentru că se simţea rău, şi m-am bucurat şi mai mult să văd mulţi oameni ieşind de la vot şi alţii intrând. Se pare că „Moldova ţara drogată” se trezeşte la realitate.

Mulţumesc colegilor de la comunicate.md care au lucrat azi cu multă dedicare, de asemenea tuturor jurnaliştilor care azi au alergat fără hrană şi odihnă pentru a informa cititorul cu toate fărădelegile comuniştilor. Încă o listă cu nereguli puteţi vedea în următorul comunicat de presă.

Dragi concetăţeni, nu uitaţi SPERENŢA MOARE ULTIMA. Vă îndemn acum să plecaţi genunchii şi să vă rugaţi pentru Moldova. Rugaţivă pentru ca Dumnezeu să ia ghiară diavolului de pe ţara noastră. Doamne dă-ne LIBERTATE.


De Doina Bejenaru Publicat în Opinie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s