Definiţii pentru viaţă.


 • Pocainta inseamna schimbarea felului de a gandi, schimbare de comportament, parere de rau, recunoasterea unui trecut pacatos, renuntare la pacat, sa nu mai fii ceea ce ai fost pana acum, intoarcere la Dumnezeu, schimbare din interior spre exterior. Marturisirea tuturor pacatelor numai lui Dumnezeu.

 • Crestin – înseamna urmas a lui Iisus Hristos. Mantuit – justificat, iertat, eliberat de pacat. Evanghelie – Vestea Buna a lui Dumnezeu pentru oameni. – este relatarea efortului lui Dumnezeu de a se revela pe Sine in Fiul Sau – Iisus Hristos. Har – dar nemeritat favoarea lui Dumnezeu, dragostea lui Dumnezeu fata de oameni. Credinta – Evrei 11:1 „Este o incredere neclintita in lucrurile nadajduite, o puternica incredintare despre lucrurile care nu se vad. Sa te increzi numai in Iisus pentru viata vesnica.” Pacat – zid, bariera, faradelege despartire de Dumnezeu, tinta gresita, o viata fara de Dumnezeu.

 • Cele cinci siguranţe creştine care trebuie sa le aibă fiecare om de sub soare: 1. Siguranta iertării păcatelor – 1 Ioan 1:9. 2.Siguranta mantuirii – 1 Ioan 5:11-13. 3. Siguranta rugăciunii ascultate – Ioan 16,24 4. Siguranţa călăuzirii – Proverbele 3:5-6 5. Siguranţa biruinţei – 1 Corinteni 10:13

 • 2 comentarii la “Definiţii pentru viaţă.

  1. Sunt bune doctrinele, doar ca o mica remarca, (constructive şi neimportante)
   Credinţa- ordinea e- iertare, eliberare, justificare
   Dumnezeu nu e unul care face eforturi pentru a se revela.

   dar ca si dicitionar e foarte bine pentru cei care vor sa afle ceva despre aceste cuvinte sau doctrine.

  Lasă un răspuns

  Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

  Logo WordPress.com

  Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

  Poză Twitter

  Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

  Fotografie Facebook

  Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

  Conectare la %s