Welcome în Africa din Moldova.


Duminică seara împreună cu noul păstor a Bisericii „Emanuel” din satul Bravicea, grupul muzical „Covceg” din Ucraina şi echipa din Germania care au slujit în cadrul taberei de la Bravicea, am fost în satul Schinoasa. Am organizat acolo o evanghelizare şi un timp de partăşie cu sătenii.

IMG_6112

Satul Schinoasa este locuit în cea mai mare parte de romi. Izolat de lumea civilizată, satul nu are primărie, nici magazin iar de celelalte nici nu mai are sens să spun. Situat într-o văioagă înconjurată de dealuri şi pădure, la prima vedere pare IMG_6177un sat foarte frumos şi liniştit. Şcoala este într-o casă mică bătrânească cu două încăperi. Aparţin primăriei din satul Ţibirica, de acolo vine şi o profesoară pentru clasele primare. Toţi învaţă doar până în clasa a patra, şi apoi rămân acasă pentru că până la Ţibirica este drum lung. Cea mai mare problemă a satului este lipsa de apă, ne spune o mamă a  cinci copii. Deşi satul nu e mare şi familiile care îl locuiesc poţi să le numeri pe degete, unica fântână din sat nu este în stare să alimenteze satul cu apă în cantitatea necesară.

Nu a fost nevoie de o invitaţie specială la program. Când au auzit muzica foarte repede sau strâns toţi copii, tineri, bătrâni, femei şi bărbaţi. Primii la faţa locului au fost copii, iar din câte am observat în sat sunt mai mulţi copii decât maturi. În general fiecare familie are câte cel puţin doi trei copii. Murdari şi mărunţei, erau în stare să ne sară în spate de bucurie că am venit. Am început programul pe la şapte, dar am terminat pe la 10 aproape de 11 noaptea. Grupul „Covceg” din Ucraina şi Natalia Golovaciuc din grupul „Sinai” au cântat, doi tineri au spus mărturia lor de credinţă, iar fratele Andreas Neufeld dinIMG_6134 Germania a predicat din Cuvântul lui Dumnezeu. După încheierea programului, câteva femei care au rămas cercetate au pus foarte multe întrebări. Fiecare din echipa mare care a mers acolo a avut de lucru. CIneva a învăţat copii să cânte şi să spună poezii, iar păstorii au consiliat maturii.

Satul Schinoasa este o nouă provocare din partea Domnului pentru prospătul pastor din Bravicea, Sergiu Tutelea. Aceasta este a treia vizită pe care o face la ei, şi este profund impresionat de deschiderea pe care o manifestă pentru cuvânt, atât copii cât şi maturii. Acum îşi doreşte foarte mult să înceapă şcoala duminicală acolo. Tot ce şi-au dorit cel mai mult cei din satul Schinoasa, să ştie dacă pastorul mai vine duminica viitoare. Nu pot sa redau în cuvinte dorinţa lor arzătoare de a mai fi cu ei, şi bucuria care au avut-o când ne-au văzut. La sfârşit foarte greu ne-au lăsat să plecăm, a fost nevoie de jumătate de oră să le mai spunem ceva ca să ne lase să plecăm. Şi atunci cu condiţia de a promite că duminica viitoare revenim. La sfârşit copii au primit multe dulciuri din parte fraţilor din Germania. Iar în poza de mai jos puteţi vedea şi şcoala lor, cea cârpită cu lut.

IMG_6184

Mulţi creştini se roagă pentru posibilitatea de a merge misionari  undeva într-o ţară săracă, unde nevoia de Dumnezeu e acută. Avem atâtea Africi în Moldova, nu rataţi şansa să aveţi parte de o călătorie în asemenea Africă. Welcome fraţii şi surorile mele. Sunteţi bineveniţi şi chiar aşteptaţi în Africile din Moldova.

IMG_6224

De Doina Bejenaru Publicat în Ştiri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s