S-a mai născut un dumnezeu.


Atunci când vestea că a murit aşa numitul „Regele muzicii Pop” s-a răspândit cu viteza vântului în toată lumea, atunci când mii de oameni au înebunit în căutarea unui bilet pentru spectacolul de la Staples Center, atunci când zeci de fani sau sinucis, urmândul în viaţa vecinică pe idolul lor, atunci când mii de ochi au vărsat lacrimi de durere… atunci –  s-a năcut un nou dumnezeu temporar cu numele Michael Jackson.zimbet frumos

MIchael Jackson pentru ceva timp va fi în topul tuturor genurilor de presa. Când priveam televizorul imediat după deces aveam impresia ca toată viaţa lui nu a fost atât de mult mediatizat. Moldova nu are treabă cu un idol mondial, dar am avut noroc şi noi să aflăm despre Michael Jackson şi să simţim un pic din tragedia acestei familii, datorită PROTV-ului de la Bucureşti. Şi presa acum va avea mult timp subiecte de ştiri pentru divertisment sau chiar social. Primul subiect după deces este, unde va fi îngropat? După care va veni, ce vor face cu averea lui dacă mai are ceva? şi multe altele. Cred că Michael de abia acum când nu mai este, a devenit cu adevărat celebru şi idolatrizat de milioane. Peste un milion de oameni au urmărit spectacolul de la Staples Center, iar un prieten care se află acum în America mi-a  spus că îl doare capul de acest eveniment. Toate televiziunile şi toţi oamenii din jur vorbesc doar despre Michael Jackson.

Când priveşti clipurile de la concertele lui, te apucă fiorii când vezi reacţia publicului. Nu ştiu dacă mai există artişti care să trezească aşa reacţii în oameni sau să determine prin moartea lui sinuciderea. Oamenii plângeau la concertele lui, iar într-un clip pe youtobe este un moment când o femeie urcă pe scenă şi îl cuprinde în braţele ei. Meditând la acest eveniment care a întors lumea pe dos pentru câteva săptămâni, m-am întrebat ce va fi când va muri Ala Pugaciova? Cosmar major în toată Europa, nici nu mai vreau să îmi imaginez. Mi-e straniu un fenomen la noi oamenii, când omul este viu, este rău şi manifestăm indiferenţă, rănim şi înjosim. Atunci când îl pierdem conştientizăm cât de drag a fost pentru noi, dar cu părere de rău e prea târziu. De ce oare suntem aşa?

Vizionând spectacolul de la Losangeles şi ascultând mesajele celor care ieşeau la microfon, m-am întrebat unde au fost toţi aceştia atunci când era judecat pentru molestarea copiilor, atunci când a trecut prin greutăţi. Atunci mi-au venit în minte cuvintele înţeleptului Solomon: totul este deşărtăciune, şi asta repetă în toată cartea Ecleziastul. Iar în concluzie spune: „să ascultăm dar încheierea tuturor lucrurilor: Teme-te de Dumnezeu şi păzeşte poruncile Lui. Aceasta este datoria oricărui om„. Ecleziastul 12:13

Şi Eminescu şi Grigore Vieru au fost genii, doar că au fost proclamaţi cu acest titlu doar după moarte când lumea a înţeles că nu mai există. În mesajele de adio a personalităţilor care au venit la Staples Center, erau multe afirmaţii de genul: Michael noi te iubim, tu ai fost un geniu, tu ai deschis multe uşi pentru oamenii de culoare pentru asta îţi mulţumim. Atunci m-am întrebat ce sens au toate aceste cuvinte, el nu le mai aude. Urechile lui sunt surde, iar inima lui este rece. NU mai poate simţi căldura pe care o arătaţi acum. Mulţi spuneau că toată viaţa lui a suferit şi a fost singur, dar la ce bun să spui asemenea cuvinte acum când nu mai e printre noi. Pentru ca să fie compătimit de alţii. Dar nu mai are nevoie de compătimire, de dragoste, de atenţie.

De ce a fost aşa de iubit de public? De ce este vedeta cu cele mai multe discuri vândute? De ce oamenii sau sinucis când au auzit că a murit? De ce mass-media dă aşa mare atenţie acestui subiect? Eu cred că nu se datorează doar talentului lui deosebit. Ci pentru că a fost original în tot ce a făcut. A făcut ce îi place nu ce crede lumea că e normal. A făcut ceea ce a putut face mai bine. El a fost un om de artă şi a făcut cu adevărat artă. Asta spune fiecare creaţie a lui şi nimeni nu o poate contesta. MUzica lui va rămâne mărturie vie aşa cum a rămas şi poezia lui Eminescu şi Vieru.

Oamenii l-au făcut un dumnezeu, dar el a fost doar un om talentat. Un om care pur şi simplu a făcut ce-i place. NU ştiu unde e acum în rai sau în iad. Dar ştiu că toată nebunia de la concertele lui acum nu-i foloseşte la nimic pentru că Domnul ISus a spus: ce ar folosi unui om să câştige toată lumea dacă şi-ar pierde sufletul? Matei 16:26

De Doina Bejenaru Publicat în Opinie

2 comentarii la “S-a mai născut un dumnezeu.

  1. asa e… este foarte gresit ce au ajuns sa faca oamenii in ziua de azi… aici in state Michael Jackson e pe toate ziarele si posturile TV acum, fiecare amanunt cat de mic care apare despre el este mediatizat pe larg.. dar, totul este desartaciune si goana dupa vant.in curand lumea va uita si de el ca si de ceilalti „regi” ai lumii.

  2. Cred ca daca ar invia, s-ar uita cu dispret la toata nebunia lumii care il onoreaza cu asa reactii. Intr-un cintec el singur spunea ca bogatia si slava sunt un nimic.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s