20 de reguli pentru viaţă!


Institutul Francez pentru Anexietate şi Stres din Paris, recomandă urmarea a 20 reguli pentru viaţă. Experţii consideră că dacă veţi urma doar 10 reguli, cu siguranţă veţi învăţa să trăiţi cu o calitate interioară mai elevată:

1. Ia o pauză de 10 minute la cel mult 2 ore de muncă. Extinde acest obicei şi la restul vieţii cotidiene şi foloseşte aceste pauze pentru a te gândi la tine şi a-ţi conştientiza atitudinile.

2. Învaţă să spui NU, fără a te simţi vinovat, şi fără a crede că vei răni pe cineva. A dori să mulţumeşti pe toată lumea este un efort şi o risipă enormă.

3. Planifică-ţi activitatea zilnică, dar întotdeauna lasă-ţi intervale importante (între activităţi) pentru orice neprevăzut, conştientizânt că nu totul depinde de tine.

4. Concentrează-te pe rând, asupra fiecărei sarcini pe care vrei să o rezolvi. Chiar dacă benefieciezi de cea mai rapidă minte pentru a trece de la o activitate la alta, tot va obosi până la urmă.

5. Părăseşte odată pentru totdeauna gândul că eşti indispensabil la locul de muncă, acasă, sau în grupul în care eşti obişnuit să trăieşti. Chiar dacă îţi va displace, realizează că dacă nu eşti tu însuţi cu adevărat, totul poate continua şi fără tine.

6. Incetează să te mai simţi responsabil pentru plăcerile altora. Nu eşti nici sursa dorinţelor, nici eternul maestru de ceremonii.

7. Cere ajutor întotdeauna când e necesar, căutând să-ţi dezvolţi simţul ce-ţi permite să-l ceri persoanelor celor mai indicate!

8. Separă problemele reale de cele imaginare şi elimină-le pe ultimile, căci sunt pierdere de timp şi ocupă un spaţiu mental preţios ce îţi e necesar pentru probleme mai importante.

9. Caută să descoperi plăcutul din acţiunile zilnice simple, cum ar fi dormitul, mâncatul, plimbatul, fără a crede însă că asta e tot ceea ce îţi poate oferi viaţa.

10. Evită să te învălui în nelinişti şi tensiuni străine ţie, sau să te preocupi de ceea ce se referă la nelinişti sau tensiuni. Ia mai bine o mică pauză şi apoi întoarce-te la dialog şi la acţiune.

11. Familia ta NU este totuna cu tine însuţi, poate fi strâns unită în jurul tău, poate însemna tot universul tău, dar nu se poate substitui ţie însuţi.

12. Înţelege că principiile şi convingerile rigide pot constitui o mare piedică în calea mişcării, căutării şi evoluţiei.

13. Este necesar să ai întotdeauna pe cineva în care să ai încredere şi căruia să-i poţi vorbi deschis. Nu te ajută cu nimic dacă această persoană se află departe.

14. Învaţă să-ţi dai seama când vine momentul propice pentru a te ridica de la masă la o cină, ori a părăsi o reuniune. Niciodată să nu ignori importanţa sentimentului de a părăsi orice activitate la momentul oportun.

15. Să nu vrei să ştii dacă te-au vorbit de rău, şi nici tu să nu vorbeşti de rău pe alţii. Ascultă-i mai bine pe cei ce te vorbesc de bine, dar şi pe aceştia cu o anumită rezervă, analizând ce spun şi fără a-i crede în totalitate.

16. A concura cu fiinţa ce îţi este pereche, în situaţii de distracţie, de muncă, ori de viaţă, este ideal pentru cei ce vor să-şi obosească relaţia sau or să piardă ceea ce este mai important în ea.

17. Rigiditatea este bună pentru pietre, dar nu şi pentru fiinţele umane.

18. O oră de plăcere enormă înlocuieşte liniştit cel puţin trei ore de somn pierdut. Plăcerea recompensează mai mult decât visatul. De aceea, nu pierde ocaziile de a te distra bine şi frumos.

19. Nu abandona pe cei trei mari şi nepreţuiţi prieteni: Intuiţia, Candoarea (ceea ce înseamnă curăţenie morală, nevinovăţie şi neprihănire) şi Credinţa.

20. Concluzionînd cele de mai sus înţelege odată pentru totdeauna, în mod definitiv, că TU EŞTI CEEA CE TU FACI DIN TINE ÎNSUŢI.

Fii atent dragă cititor cum îţi administrezi timpul şi bunurile pe care le-ai primit de la Dumnezeu. Creatorul este un Dumnezeu al rânduielilor, tu cum eşti???

De Doina Bejenaru Publicat în Social

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s