A murit Michael Jacson!


25 iunie 2009 va rămâne în istorie cel puţin pentru un singur motiv, moartea celebrului Michael Jacson. Toţi murim oimages (7) dată, şi acum a sosit şi ceasul Regelui muzicii pop. Acest om a avut o viaţă furtunoasă sau cel puţin în presă aşa era imaginea vieţii lui. Fără nici-o rezervă, a fost un om talentat, dar nici popularitatea, nici talentul, nici bogăţia lui nu l-au salvat de acest fenomen inevitabil în viaţa noastră, moartea. Va rămâne la fel de popular şi acum când nu mai este prezent printre cei vii? Câte motive avem să nu uităm această personalitate? Nu ştiu ce va moşteni acest om, raiul sau iadul? Nu ştiu tare multe despre el, dar în America moarte lui a provocat o nebunie adevărată. Am un prieten în state, care mi-a spus azi dimineaţă că îl doare capul deja de acest nume. Este o pierdere mare pentru poporul american. Vedeţi pe scurt biografia lui şi gândiţivă cât va dăinui figura lui în memoria oamenilor pe care pe parcursul a patru decenii i-a fascinat cu tot ce se ascundea sub numele lui…

Michael Joseph Jackson (n. 29 august 1958, d. 25 iunie 2009) a fost un celebru cântăreţ american de muzică pop, supranumit Regele muzicii pop.

Al şaptelea membru al familiei Jackson, Michael Jackson a debutat la vârsta de 11 ani ca membru al formaţiei The Jackson 5 şi şi-a început cariera solo în 1971, în timp ce era încă membru al grupului. Cunoscut ca şi „King of Pop” (Regele muzicii pop) în următorii ani, cinci dintre albumele sale solo au devenit cele mai vândute albume din întreaga lume: „Off the Wall” (1979), „Thriller” (1982), „Bad” (1987), „Dangerous” (1991 ) şi „HIStory” (1995).

La începutul anilor 1980, a devenit o figură dominantă în muzica de masă şi primul artist afro-american care a avut mare succes la MTV. Popularitatea videourilor lui difuzate la MTV, cum ar fi „Beat It”, „Billie Jean” şi „Thriller”, a transformat videourile muzicale într-o formă de artă distinctă şi un instrument de promovare, ajutând un canal relativ nou să câştige faimă. Videouri cum ar fi „Black or White” şi „Scream”, l-au menţinut pe Michael Jackson ca un element de bază la MTV în anii 1990.

Cu un scenariu de muzică şi clipuri video, Michael Jackson a popularizat o serie de tehnici de dans complicat fizic, cum ar fi robotul şi moonwalk-ul. Sunetul lui muzical distinctiv a influenţat numeroşi artişti hip hop, pop şi R&B contemporan.

Michael Jackson a adunat şi a donat milioane de dolari pentru scopuri de caritate prin intermediul turneului „Dangerous World Tour” şi a ajutat 39 de organizaţii de caritate.

Deşi a fost acuzat de pedofilie în 1993, ancheta penală a fost închisă din cauza lipsei de dovezi, Michael Jackson nefiind pus sub urmărire penală.

A fost căsătorit de două ori şi este tatăl a trei copii, provocând mai multe controverse în legătură cu creşterea lor.

În 2005, Michael Jackson a fost judecat şi găsit nevinovat de încă o acuzaţie de abuz sexual.

Unul dintre puţinii artişti care au fost incluşi în Rock and Roll Hall of Fame de două ori, Michael Jackson are mai multe recorduri omologate de Guinness World Records, inclusiv unul pentru „Thriller” ca cel mai vândut album din lume, 13 Premii Grammy, 13 single-uri numărul unu în cariera solo, (mai mult decât oricare alt artist de sex masculin în Hot 100 ERA) şi vânzarea a peste 750 milioane de unităţi în întreaga lume. A fost unul din idolii culturii de masă, timp de aproape patru decenii. A fost menţionat ca fiind unul dintre cei mai celebri bărbaţi.

Michael Jackson a murit la 25 iunie 2009, într-un spital din Los Angeles, în urma unui stop cardiac suferit la locuinţa sa. O biografie detaliată vedeţi pe wikipedia

De Doina Bejenaru Publicat în Ştiri

5 comentarii la “A murit Michael Jacson!

  1. E trist ca a murit Michael Jackson,la doar 50 de ani.A avut o copilarie grea,cu un tata sever,care totusi cred ca a avut un rol important in devenirea lui ca interpret.Mama era mangaerea lui.El a daruit lumii o muzica superba,spectacole originale,miscari specifice de dans.A fost un om simplu,sfletist,care a facut acte de binefacere si nu ramas rece la dramele altora. Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace.

  2. Nu vi se pare k il km ridicati in slavi pe Michael Jackson ? ce rege ? a fost si el un om ca noi toti ,vedem asta chiar in aceste momente a murit si el cum vom muri toti fiecare.dar cred k adevarata viatza va incepe dupa moarte.cui ia slujt o viata intreaga ? pt.cine a cantat ? pt.Domnezeu sau pt.lumea aceasta pt.oameni ? Preotul spune la inmormantare cui i-ai slujit aceluia sa i te duci.cine si-a trait viatza pt.distractii si destrabalari in pacat il asteapta IDAUL focul cel vesnic,dar cei care au trait smeriti cei care si-au predat viata lui Dumnezeu si cred din toata inima lor ca Isus este Fiul lui Dumnezeu si mantuitorul lor personal traind prin credinta si mantuiti de Dumnezeu slujindui lui ii vor astepta viatza vesnica 1Ioan 3:16.imntrebarea mea se ridica in felul urmator PENTRU CINE MERITA SA TRAIM VIATA ACEASTA SCURTA SI TRECATOARE PE ACEST PAMANT ?

  3. Absolul de acord cu tine. Nu îl ridic în slăvi, ci doar am scris citeva cuvinte în memoria lui. Crezi că trebuia să scot acum toate gunoaiele legate de viaţa lui şi să vorbesc urât de el? cum ar fi interpretat lumea asta, ar fi fost o nebunie pentru că morţii nu se vorbesc de rău. Nu ştiu dacă am scris corect sau incorect, am scris ceea ce am avut atunci pe inimă. De calitatea acestor rânduri nu îmi pun multe întrebări, decide tu dacă e un articol bun sau nu. În calitate de jurnalism mi-am făcut datoria. Chiar şi cel mai critic coleg al meu care găseşte pete şi în cerul senin, nu a scris pe un ton batjocoritor. Pe cine a slujit toată viaţa lui acest om, e treaba lui. Acum cu siguranţă stă în faţa lui Dumnezeu şi va da socoteală pentru toate. Să fii binecuvântat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s