Ultima Lui poruncă… prima noastră grijă.


Cu câteva zile în urmă v-am invitat la un seminar de Evanghelizare Masivă(EM) „De la inimă la inimă” care s-a desfăşurat în incinta Bisericii „Isus Salvatorul”. În rândurile ce urmează vreau să povestesc cum a fost la acest seminar. Timp de trei zile, patruzeci de studenţi din diferite biserici au fost în şcoala Domnului Isus, pentru a învăţa cum să pescuiască cât mai multe suflete pentru împărăţia Lui.

Cu ocazia acestui eveniment au fost invitaţi o echipă de fraţi şi surori din SUA, pentru a împărtăşi cu cei din Moldova experienţa lor. De dimineaţă până la cinci seara studiau metoda de evanghelizare, iar la ora cinci seara mergeau la Instruirea pe Teren(IPT). Deşi instructorii aveau o vârstă puţin avansată, rândurile participanţilor au fost dominate de generaţia tânără.  Cursul alcătuit din 13 lecţii şi materiale adăugatoare a urmărit scopul unei bune echipări şi motivare la evanghlizare cu pasiune.

IMG_3524

Metoda de Evanghelizare Masivă „De la inimă la inimă” are la bază patru principii în procesul de transmitere a mesajului evanghelic: prietenie, evanghelizare, ucenicie şi creştere sănătoasă. Adică, în procesul de lucru pe câmpul evangheliei, pentru o slujire eficientă, fiecare martor care merge să ducă vestea bună trebuie să respecte aceste pricipii. Primul pas este să se împrietenească cu persoana căruia vrea să îi comunice mesajul vieţii vecinice. După care vestind evanghelia trebuie să ajute ascultătorul lui să înţeleagă cinci aspecte importante: cerul este un dar fără plată care nu poate fi câştigat sau meritat; omul este păcătos şi nu se poate salva singur; Dumnezeu este milostiv şi iubitor şi nu vrea să ne pedepsească, dar pentru că este drept şi sfânt trebuie să pedepsească păcatul; Domnul Isus este Dumnezeu şi om, El s-a născut, a murit pe cruce pentru păcatele noastre, a înviat şi s-a înălţat la cer ca să ne pregătească un loc pentru viaţa vecinică, dar viaţa vecinică o putem primi prin credinţa în Domnul Isus. Credinţa nu este o încredere intelectuală sau temporară, ci o încredere neclintită în Dumenezeu, pentru viaţa vecinică. Atunci când omul este atins de acest mesaj şi doreşte să îşi încredinţeze viaţa în mâinile lui Dumnezeu, mesagerul are responsabilitatea de ai asigura o creştere sănătoasă şi trebuie să înveţe la rândul lui să ducă vestea bună mai departe.

Lucrarea de Evanghelizare Masivă(Em) se desfăşoară aproape în toate statele lumii. EM este o misiune interconfesională care lucrează în special cu bisericile locale, instruind creştinii cum să-şi trăiască viaţa ca o mărturie pentru cei din jurul lor. Scopul primordial al acestei lucrări este glorificarea lui Dumnezeu şi echiparea bisericii pentru o viaţă evlavioasă care să asigure această Glorificare a Numelui Lui.

Dacă te consideri un creştin atunci ai şi tu responsabilitatea de a contribui la creşterea împărăţiei Lui prin împlinirea ultimei porunci pe care a lăsat-o bisericii: „duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în NUmele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh. Şi învăţaţi-i să păzească tot ce v-am poruncit. Şi iată că Eu sunt cu voi, până la sfârşitul veacului. Amin„. Ultima lui poruncă este prima noastră grijă. Ultimele cuvinte a DOmnului Isus înainte de a se înălţa la cer au fost:ci voi veţi primi o putere, când Se va pogorî Duhul Sfânt peste voi, şi-Mi veţi fi martori în Ierusalim, în toată Iudeea, în Samaria, şi până la marginile pământului„. Asta este dorinţa Lui pentru viaţa noastră fă din viaţa ta zilnică un timp de evanghelizare. Fă din ultima lui poruncă, prima ta grijă.

De Doina Bejenaru Publicat în Ştiri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s