Jurnalul maratonului de ciclism: „Veniţi să binecuvântăm Moldova”


S-a încheiat cursa de ciclism cu motto-ul „Veniţi să binecuvântăm Moldova„. Călătoria a pornit de la Chişinău începând cu Biserica „Isus Salvatorul”, a urmat „Speranţa” şi Biserica din Ialoveni. Prima zi a fost plină de emoţii, abia au făcut cunoştinţă unii cu alţii şi au reuşit să se împrietenească şi să simtă deja puterea lui Dumnezeu în lucrarea pe care u început-o. Pentru unii din ei a fost o experienţă nouă de a se ruga pe străzile Chişinăului. Sau rugat pentru noua generaţie, parlament, pentru oamenii care treceau pe stradă, pentru MOldova.

Traseul planificat a fost Chişinău-Palanca şi Palanca-Chişinău. Vom vizita în jurul a 25 de biserici. Anul trecut din cele 220 de naţiuni ale globului pământesc 212 au fost implicate în rugăciune intensivă timp de 10 zile în cadrul Zilelor Mondiale de rugăciune. Anul acesta cu mare bucurie, lăudăm pe DOmnul că toate cele 220 de state ale lumii au fost implicate în lucrarea de rugăciune. Slavă Domnului că tot globul pământesc a fost cuprins de rugăciune. Scopul acestui marş de ciclism urmăreşte ca rezultat, formarea noilor grupe de rugăciune. Îmi doresc ca fiecare participant la această acţiune, să se întoarcă în biserica lui şi să înceapă o grupă de rugăciune, să mobilezeze biserica pentru a sta cât mai mult pe genunchi pentru ţară, pentru familii, pentru mântuirea omenirii. Planificăm pentru vară cel puţin încă o tură de ciclism, pentru ca să fim o binecuvântare pentru Moldova, ne-a spus organizatorul acţiunii, Viorel Malancea.

A doua zi de dimineaţă băieţii sau întâlnit la porţile oraşului şi au pornit în călătoria mult aşteptată. În această zi au vizitat bisericile din localităţile Todireşti, Ţînţăreni şi Anenii-Noi. La Ţânţăreni au ascultat mărturia unui frate care a trecut prin război împreună cu Domnul. Sora Maria Rusu, are 51 de ani şi întotdeauna când vine la rugăciunii pleacă cu smerenie genunchii.  Băieţii au fost o mare bucurie şi o încurajare pentru ea, şi ceilalţi membri. După serviciul de rugăciune în biserică a urmat o rugăciune în preajma casei vrăjitoarei despre care v-am povestit în articolul trecut şi o mică evanghelizare la stadionul şcolii. La Anenii-Noi au avut un serviciu de rugăciune cu tinerii şi au rămas pe noapte.

A treia zi dimineaţa au întâlnit zorii la marginea oraşului împreună cu membrii bisericii, pentru a cere binecuvântarea Domnului asupra localităţii Anenii-Noi. În drum spre Căuşeni sau rugat cu un grup de 30 de persoane, care se aflau la prăşit, pentru localităţile lor. La intrarea în Căuşeni sau oprit lângă o patrulă şi au întrebat poliţiştii dacă vor să se roage pentru ei. Şi poliţistul a răspuns hai spune-mi ce rugăminte ai, băieţii au spus că nu avem nici-o rugăminte vrem doar să ne rugăm pentru dvs. Dupăce a înţeles ce vrem au plecat capul, li sau înmuiat inima şi sau rugat împreună cu noi. După ce am terminat ne-a urat drum bun, a spus că facem o treabă bună şi să avem grijă de noi. Andrei spunea că această zi a fost cel mai lung traseu. La Iarmoclia au fost aşteptaţi de biserică mai mult de o oră. Erau aproape toţi membrii la biserică, şi tineri, şi copii, şi bătrâni. La ieşirea din sat am mers la maşina poliţiştilor să ne rugăm pentru ei, aceştia ne-au spus să mergem mai într-o parte să ne rugăm că îi deranjăm şi încurcăm radarului. Am mers mai într-o parte şi ne-am rugat cu mânile ridicate pentru ei şi am plecat, ca peste vre-o 15 minute unul din ei să ne ajungă din urmă şi să ne întrebe cine sunteţi, unde vă duceţi, ce faceţi, unde dormiţi noaptea? Mihai, admistratorul nostru ia explicat cine suntem şi ce facem, la care el a spus, „băieţi fiţi atenţi, nu umblaţi noaptea pe drum pentru că e periculos, aveţi grijă de voi şi Domnul să fie cu voi„. Au vizitat bisericile din Căuşăni, Iarmoclia şi Talmaza. Nu sau oprit în Grigorevca, dar aici au avut un moment special de rugăciune. Mergând continuu pe biciclete au început să se roage pentru această localitate. Unul spunea amin şi începea altul, aşa a fost un lanţ continuu care nu s-a rupt până nu au ieşit din localitate. Cu siguranţă a fost o experienţă unică şi interesantă, cel puţin aşa se simte când ei povestesc despre aceasta. La Talmaza au ajuns la opt seara, iar tinerii îi aşteptau pentru a avea împreună întrunirea de tineret. Sau rugat atunci sâmbătă pentru lideri de tineret şi luni diminteaţa deja aveau lider de tineret. În această zi au parcurs 80 de km cu bicicleta, iar pe după masă la numărul lor s-a adăugat şi Vitalie Carabeţ. A ajuns echipa pe la Căuşeni, pentru prima dată în viaţa lui a făcut 100 de km pe bicicletă.

Dumincă dimineaţa, în a patra zi a cursei, au fost la biserica din Talmaza, iar seara la Cioburciu. Luni dimineaţa au fost plăcut impresionaţi de prezenţa bătrânilor şi a tinerilor, în jurul a 50 de persoane, la rugăciunea de binecuvântare a localităţii Cioburciu de la ora şapte, care a avut loc în afara satului. De aici s-a mai adăugat la cursă Eugen, un frate foarte talentat la muzică.

În ziua a cincea au vizitat: Răscăieţii Vechi, Olăneşti, Crocmaz şi Tudora. Mihai spunea că a fost o zi grea din punct de vedere fizic, dar plină de binecuvântări. Au înoptat la Crocmaz, satul de baştină a lui Andrei unde au avut un serviciu plin de puterea şi prezenţa lui Dumnezeu.

În ziua a şasea, obiceiul de la şapte dimineaţa, s-a desfăşurat pe stadionul din centrul satului Crocmaz, unde biserica a început o lucrare cu tinerii prin fotbal. Următoarea destinaţie a fost Palanca, unde au făcut o demonstraţie cu bicicletele, acţiune ce a adunat în jurul lor o mulţime de copii, profesori, vânzătoarea de la magazin, lucrătorii de la dispensar şi alţi săteni. Băieţii cu mare îndrăzneală au folosit harul Domnului şi au început să cânte şi să le vestească Evanghelia, după care sau rugat cu toţi împreună. Le-au dat chiar şi motivele de rugăciune pentru satul lor. La Antoneşti au fost impresionaţi de frumuseţea casei de rugăciune, dar puţin întristaţi că tinerii nu se rugau.

Însă în ziua şaptea dimineaţa la rugăciune de binecuvântare a localităţii au fost încurajaţi, când au văzut cât de mulţi fraţi şi surori au venit cu dorinţa de a experimenta o transformare. Vlad s-a rugat şi a motivat tinerii şi biserica să se roage împreună cu tot grupul, iar dimineaţa Domnul i-a răspuns la rugăciune. După Antoneşti sau îndreptat prin Răscăieţii Noi, spre Ştefan Vodă. După ce sau rugat în piaţa din faţa monumentului Ştefan cel Mare, au avut un timp de odihnă în parcul din centrul oraşului. Spre seară cu puţine forţe noi sau îndreptat spre Slobozia, satul de baştină a lui Viorel şi Vitalie. Potrivit mărturiei lui Mihai, aici au întâlnit nişte tineri plini de Duh şi creativi, iar fetele le-au făcut surprize. Aici au rămas pe noapte, dar tradiţia de la şapte dimineaţa în ultima zi a fost lăsată, pentru că în Slobozia aceasta este un mod de viaţă. Rugăciunea pentru tinerii de aici este o obişnuinţă, iar asemenea metode de părtăşie cu Dumnezeu de mult nu mai sunt o noutate.

ŞI iată şi ultima zi!  Obosiţi dar plini entuziasm iau cale întoarsă spre Chişinău. Cei din sud au rămas pe la satele lor. Pe la ora şase seara, pe 28 mai au ajuns la porţile oraşului de unde au pornit. Şi-au încheiat lucrarea cu rugăciuni de mulţumire pentru binecuvântările care le-au primit în această cursă de binecuvântare a Moldovei.

Bisericile au fost deschise şi primitoare. Au primit iniţiativa băieţilor cu mare bucurie. Iar aceştia la rândul lor se bucurau de atitudinea şi primirea bisericilor şi de puterea lui Dumnezeu care au experimentat-o din plin în aceste zile. ŞI-au dorit să fie o binecuvântare pentru Moldova şi prin aceasta au primit ei o mulţime de binecuvântări. E imposibil de transmis pe hârtie emoţiile pe care le-au experimentat. Ca să ştii ce au trăit cu adevărat, vino şi tu data viitoare.

De Doina Bejenaru Publicat în Ştiri

2 comentarii la “Jurnalul maratonului de ciclism: „Veniţi să binecuvântăm Moldova”

  1. Pingback: Prima cursă de “Ciclism pentru binecuvântarea Moldovei” din 2015 (FOTO) -

  2. Pingback: Al 8-lea MARATON de rugăciune: „Ciclism pentru binecuvântarea Moldovei” 2015 (FOTO)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s