Misiunea – opţiune sau obligaţie?!


Tradiţionala seară de tineret din fiecare marţi a Bisericii „Isus Slavatorul”, ieri a fost dedicată misiunii. Liderul de tineret a bisericii, Nicu Holban a organizat o seară de mărturii şi provocare la misiune. Deşi bătea vântul printre bănci, datorită examenelor, la serviciul de tineret au participat peste 200 de tineri.

IMG_9679

În cadrul programului au fost invitaţi familia Petru şi Natalia Litnevschi, care au fost misionari timp de şapte ani în Ciucotca. „suntem pasionaţi de misiune. Misiunea este primul meu vis după pocăinţă. Nici nu ştiam că există şi ce înseamnă cuvântul misiune, nu şti-am că există colegiu, seminare la care pot merge pentru a învăţa să fac misiune, dar îmi doream asta foarte mult„, ne-a spus sora Natalia. Sau pornit în Ciucotca pe un an, dar au rămas pentru şapte. Ciucotca este cât 5 teritorii de ale Franţei, iar satele sunt situate la 200-300 km de oraş. Dacă vreţi să aveţi Moldova voastră, mergeţi în Ciucotca acolo este loc pentru voi toţi. Ciuccii sunt foarte talentaţi, ei nu desenează cu creioane, dar în câteva minute dintr-o simplă foaie şi cu un foarfec vă poate tăia orice animal doriţi, ne-a mai spus sora Natalia.

Mesajul Biblic, de provocare la misiune a fost predicat de fratele Mihai Malancea, decanul academic a Colegiului Teologic Pedagogic din Moldova. Fratele Mihai a început discursul lui de provocare foarte interesant adresândIMG_9672 o întrebare. Cine are mandatul de a trimite misionari, Dumenezeu sau biserica? La care a răspuns: „Mandatul de a trimite misionari în lumea întreagă aparţine doar lui Dumnezeu. Şi El nu a ales oameni speciali pentru misiune, El a trimes toată biserica în misiune. Marea Trimitere nu este o opţiune, ci o obligaţie. Dacă ai cunoscut pe Domnul în mod personal eşti obligat să faci misiune. În biserică vii să te încarci, ca mai apoi să pleci în lume şi să dai ceea ce ai primit. Biblia este o carte misionară. Evreii sunt un popor misionar. Toţi psalmii îndeamnă popoarele să vie la casa Domnului. Rugăciunea lui Solomon la dedicarea templului, este o rugăciune misionară. Nici-o carte din Vechiul Testament nu abandonează mesajul lui Dumnezeu pentru întreaga lume. Evangheliile sunt predici misionare. Faptele Apostolilor-rapoarte misionare. Epistolele-corespondenţe misionare. Iar Apocalipsa sunt biruinţele misionarilor.

În mesajul său, fratele Mihai a mai explicat factorii de care trebuie să ţinem cont pentru a avea o slujire de misiune IMG_9696bună, în special pentru misunea trans-culturală. După mesajul biblic a urmat o mărturie din lucrarea „Rugăciunea pe biciclete”, prezentată de Gheorghe Duminică, liderul nopţii de rugăciune la Isus Salvatorul, care tocmai se întorsese din traseu. Timp de 10 minute a povestit cele mai importante evenimente care li sau întâmplat în aceste zile motivând tinerii să se roage pentru echipă, pentru biserici şi pentru trezire spirituală în ţara noastră. După această rugăciune Nicu a prezentat cursul de misiune trans-culturală „Kairos-Dumnezeu, Biserica şi Lumea„, care va începe pentru toţi doritorii din septembrie la Biserica „Isus Salvatorul”.

Fratele Petru a făcut o prezentare pe scurt a lucrării „Misiunea de scurtă durată” care se va desfăşura toată vara în Moldova şi Rusia. Tinerii au primit o anchetă prin completarea căreia puteau să se înscrie la misiune de scurtă durată sau să confirme posibilitatea de a susţine financiar lucrarea de misiune din Moldova şi întreaga lume.

Isus S-a apropiat de ei, a vorbit  cu ei, şi le-a zis: „Toată puterea Mi-a fost dată în cer şi pe pământ. Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh. Şi învăţaţi-i să păzească tot ce v-am poruncit. Şi iată că Eu sunt cu voi, până la sfârşitul veacului. Amin

Matei 28:18-20, Marea Trimitere a Domnului Isus!!!


De Doina Bejenaru Publicat în Ştiri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s