DECLARAŢIA BISERICILOR EVANGHELICE CU PRIVIRE LA PRINCIPIILE DE CONSTITUIRE, ROLUL ŞI IMPORTANŢA FAMILEI


Noi, creştinii evanghelici din Republica Moldova, adunaţi în Piaţa Marii Adunări Naţionale, pe data de 24 mai 2009, cuBog_liubit ocazia Sărbătorii Familiei dedicată promovării valorilor şi importanţei familiei în creşterea şi educarea copilului în societate, declarăm următoarele:

Credem, aşa cum spune Biblia, că Dumnezeu l-a creat pe om după chipul şi asemănarea Sa: parte bărbătească şi parte femeiască. Astfel, Dumnezeu a instituit familia prin unirea unui bărbat şi a unei femei. Familia este prima instituţie divină. Ea a existat înainte ca să existe statul, armata, şcoala sau orice altă instituţie. De aceea, nimeni nu are dreptul să schimbe ordinea stabilită de însuşi Dumnezeu.

Credem că familia este singura modalitate, prin care un bărbat şi o femeie pot să-şi exprime pe deplin dragostea reciprocă şi să-şi păstreze credincioşia unul faţă de altul. Orice relaţie intimă în afara căsătoriei este în contradicţie cu principiile stabilite de Dumnezeu. Domnul Isus Cristos a spus: „Ce a împreunat Dumnezeu, omul să nu despartă”. De aceea, considerăm că infidelitatea conjugală şi divorţul încalcă principiile stabilite de Dumnezeu şi duc la destrămarea familii.

Credem că una din menirile principale ale familiei este naşterea, creşterea şi educarea copiilor. Astfel se realizează planul lui Dumnezeu de perpetuare a neamului omenesc. Credem că omul este o persoană din momentul conceperii. De aceea, considerăm că întreruperea voluntară a sarcinii – avortul – este  crimă şi păcat.

Condamnăm orice formă de promovare a imoralităţii şi a perversiunilor sexuale, şi orice organizaţie care promovează imoralitatea şi, astfel, atentează la integritatea morală a individului, a familiei şi a copiilor noştri.

Chemăm autorităţile centrale să coopereze cu bisericile în vederea elaborării unui proiect de Lege pentru prevenirea şi combaterea imoralităţii, cât şi în vederea interzicerii avorturilor.

Chemăm, de asemenea, mijloacele de informare în masă, în special posturile de radio şi de televiziune, să revizuiască programele pe care le emit şi să elimine emisiunile şi filmele cu caracter imoral, înlocuindu-le cu programe care promovează demnitatea umană şi valorile familiei.

Propunem instituirea unei sărbători naţionale dedicate familiei în a treia duminică a lunii mai, cu scopul promovării în societate a valorilor creştine ale familiei.

Invităm toate bisericile din ţară să se unească în rugăciune şi acţiune pentru combaterea imoralităţii şi susţinerea familiei. Să facem tot ce depinde de noi pentru a asigura copiilor noştri un mediu moral sănătos, ca ei să aibă parte de o viaţă fericită şi binecuvântată în ţara noastră, Republica Moldova. Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s