Cum să ne apărăm credinţa?!


23 mai a fost o zi specială pentru biserica din Dancu. Seminarul regional din Hânceşti a adunat la Dancu aproximativ 200 de tineri. Iar în calitate de vorbitor  a fost invitat Alexandru Cîrbu, profesor la Colegiul Teologic Pedagogic din Chişinău.

download (5)

Întrunirea a fost moderată de Ion Burlacu, liderul de tineret pe regiunea Hânceşti. Lauda şi închinarea a fost condusă de grupul „Ghetsimani” din biserica locală. Diaconul bisericii a îndemnat tinerii să se roage pentru Duh Sfânt, pentru apropiere de Domnul Isus şi pentru ca El să se aproprie de noi.

download

Împreună cu Nicolai Cravciuc, însoţitorul şi ajutorul cu partea tehnică, fratele Alexandru se află pentru prima dată în această biserică. Fratele Alexandru a început seminarul cu mărturia personală.Timp de şase ore a învăţat tinerii apologetică sau pe înţelesul tuturor, „Cum să-şi apere credinţa„. A fost doar o scurtă introducere în cursul pe care îl predă la Colegiul Teologic, totodată motivând tinerii să vină la colegiu în calitate de studenţi, promiţând să-i elibereze de la curs. La seminar au participat tineri cu vârsta între 13 şi 20 şi ceva de ani. Unii din satul Călmăţui au fost de dimineaţă la cinci la prăşit, apoi au parcurs peste opt km pe jos ca să ajungă la seminar. Cu tristeţe în timpul mesei mărturiseau cât de tare vor să asculte ce spune fratele Alexandru, dar somnul îi doboară. Prin lecţiile susţinute fratele Alexandru a definit răspunsul la următoare întrebări: Ce înseamnă să fii creştin? Ce faci cu credinţa ta? Ce este religia? Cine este Domnul Isus pentru creştini, musulmani, martori, evrei? Scopul seminarului a urmărit de a învăţa tinerii creştini cum să facă o lecţie de studiu biblic, să îşi poată apăra cu îndrăzneală credinţa atunci când va fi nevoie, şi să cerceteze Scriptura.

download (21)

Seminarul s-a încheiat la ora 17 seara. Următoarea întrunire de tineret pe comunitatea Hânceşti va avea loc în localitatea Crasnoarmeisc, pe 11 iulie cu tema  „Cum să folosesc darul pe care mi l-a dat Dumnezeu”. COncursul biblic pentru această întrunire va fi pe cartea Filimon, pentru lideri şi Iacov pentru ceilalţi tineri.

De Doina Bejenaru Publicat în Ştiri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s