Poziţia PLDM în problema legislaţiei non-descriminare.


În legătură cu proiectul de lege pentru prevenirea şi combaterea sigla_pldm_cvddiscriminării, Partidul Liberal din Moldova consideră necesar de a-şi face publică poziţia la acest subiect.

PLDM are doctrină populară europeană modernă şi împărătşeşte în totalitate spiritul Tratatului de la Maastricht din 7 februarie 1992 şi a Tratatului de la Amsterdam din 2 octombrie 1997, inclusiv şi partea referitoare la combaterea tuturor formelor de discriminare. Având în vedere cultura poporului Republicii Moldova şi morala creştină care stă la baza acestei culturi, PLDM consideră inoportună adoptarea Legii pentru prevenirea şi combaterea discriminării (legislaţia în vigoare oferă suficiente garanţii pentru combaterea discriminării). PLDM consideră inadmisibilă interpretarea eronată a Articolului 13 al Tratatului de la Amsterdam în sensul acceptării:

  • manifestările homosexualilor agresive;
  • legalizării căsătoriilor între cuplurile homosexuali;
  • legalizării adopţiilor de copii de către cuplurile de homosexuali;
  • prozelitismul homosexualităţii.

PLDM se pronunţă pentru dezvoltarea programelor de susţinere a familiilor tinere, pentru îmbunătăţirea condiţiilor de trai şi educaţie a copiilor într+un mediu moral sănătos.

În acelaşi timp, PLDM se expune ferm împotriva oricăror manifestări de discriminare şi nu va încuraja sub nici o formă intoleranţa şi acţiunile violente îndreptate împotriva oricăror grupuri minoritate.

Sursa: serviciul de presă PLDM.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s