Câţi tineri nu sunt salvaţi din cauza că tu nu le vorbeşti?


autor: Alisa Neamţu.

Sunt studentă, merg zilnic la ore, dimineaţa tineri între vârsta de 16-20 de ani, fumează. Ţigara ucide! Pauza de prânz: p1010434Tineri îmbăţişaţi daclarându-şi dragoste cu oricine, oricând şi oricui. Îşi distrug vieţile. De ce? Deoarece noi cei care cunoaştem păcatul nu spunem şi la alţii despre el. Ne este ruşine, este unul din motive. Dar, scumpi studenţi, câte persoane care sunt drăguţe cu noi întâlnim la facultate, şcoală şi oriunde zi de zi. Ne-am putea supune la un test? Câte dintre ele ştiu că tu nu fumezi, fiindcă ai aflat preţul vieţii? Câţi dintre ei ştiu, că tu nu foloseşti dragostea ca pe ceva ieftin fiindcă, ştii valoarea ei. Nu credeţi că viaţa este prea scurtă ca să fim egoişti? Să ne limităm la un cerc de prieteni? Să nu spunem altora despre Cristos? De ce deseori folosim păcatul ca motivaţie? De câte ori am dat colegului de bancă să copie? Nu aştept răspuns… De ce nu am înlocui expresiile?: „Poftim, copie din conspectul meu. Cu fraze, îmi pare rău! Conştiinţa mea nu-mi permite să fac acest lucru, deoarece lui Dumnezeu nu-i place acest lucru şi eu respect porunca lui, fiindcă Îl iubesc. Dar, te pot ajuta oricând doreşti să înveţi tema”. Analizaţi câte avantaje aveţi făcând acest „lucru”:

  1. cunoaşteţi colegul mai bine.
  2. slujiţi jertfind din timpul propriu pentru al ajuta să înveţe.
  3. aveţi ocazia să vă apropiaţi mai mult de el şi să-i vorbeşti despre dragostea Lui Dumnezeu.

Dacă fiecare am face aşa lumea ar fi mai bună. Ţi se deschide atunci când baţi. Ajunge la inima colegului, atunci când îi spui evanghelia şi apoi te mai rogi. Cum va fi noua generaţie, în mare măsură, este răspunderea noastră a celor tineri, care mergem la facultate şi vorbim sau nu, despre Cristos. Nu poţi să placi tuturor! Dar trebuie să faci ceva, ca sigur să-I placi lui Dumnezeu. Cine nu poate vorbi despre convingerea lui religioasă??? Tratament: filipeni 4:13 „pot totul în Cristos, care mă întăreşte”. Acuma cine nu mai poate?! Chiar şi legea supremă a Republicii Moldova – Constituţia, prin articolul 32 aliniatul 1 şi 2 „libertatea conştiinţei este garantată…”. Cultele religioase sunt libere şi se organizează potrivit  statutelor proprii, în condiţiile legii. Cine crede că îşi va pierde onoarea faţă de colegii să-i dacă vor spune că sunt creştini? Nu sunt critică şi eu de câte ori îmi era ruşine să spun că eu am altă convingere asupra unor lucruri păcătoase. Şi ştiţi unde am ajuns? Nu făceam ca ei, dar faptul că nu obectam însemna că gândeam ca ei. Iar până la urmă am luat exemplul Esterei. În cartea Esterei 5:2 este spus că ea a mers la împărat şi ea spus: „când a văzut împăratul pe împărăteasa Estera în picioare în curte, ea a căpătat trecere înaintea lui. Şi împăratul a întins Esterei toiagul împărătesc, pe care-l ţinea în mână…”. Pe acea vreme dacă mergea la împărat fără să fie chemată, putea fi pedepsită cu moartea. Dar ea a avut curaj şi a căpătat trecere. De ce? Deoarece însăşi Dumnezeu era cu ea. Când ne apropiem de un coleg şi ceva din lăuntrul nostru spune să-i vorbim despre Cristos persoanei respective, trebuie să o facem. Faceţi-o! Deoarece poate fi singura dată când aveţi această ocazie. Tinerilor preţuiţi clipele care le deţineţi. Deoarece ele se pot transforma în timp „mult” pierdut, într-o societate mizerabilă unde tinerii îşi pierd viaţa în păcat din cauza că noi suntem  egoişti, ruşinoşi, grăbiţi sau indiferenţi. Să-i salvăm vorbindule, pentru că din acest motiv tu eşti la facultatea „cutare”, la liceul „cutare” sau deţi funcţia „cutare”. Dumnezeu are un scop! Să te folosească pe tine ca să salveze mii!

De Doina Bejenaru Publicat în Fără categorie

Un comentariu la “Câţi tineri nu sunt salvaţi din cauza că tu nu le vorbeşti?

  1. Avem o virsta foarte frumoasa, si pe cit e de frumoasa e pe atit de trecatoare si de neintorsa! Fiecare avem viata noastra, pe care ne-a daruit-o El si tindem sa luam de la ea ce-i mai bun: bucurii, prieteni, clipe de neuitat, stiluri, studii, cariera, familie, … .
    Faptul ca suntem elevi, studenti sau avem un serviciu e o binecuvintare de la Dumnezeu! El a facut totul ca sa ne recistige pentru vesnicii si Slava Lui ca am primit iertarea pacatelor si in dar ne-a oferit Viata Vesnica! Dar tot el ne mai spune sa ne iubim aproapele ca pe noi insine. Daca am gasit calea spre vesnicii, sa o spunem si altora, de asemenea si sa o traim. Este si o datorie de a noastra de a impartasi bucuria mintuirii si aproapelui nostru pentru al ajuta sa ia o decizie vitala. O putem face prin rugaciune si vestirea evangheliei, chiar prin impartasirea lucrarii Lui marete cu viata noastra.
    Sa lucram la aceasta si gindul de a vesti evanghelia sa nu ne paraseasca precum si infaptuirea!
    Dumnezeu sa ne ajute la aceasta, iar voi fiti binecuvintati de Domnul!!!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s