Călătorie din dragoste pentru Moldova.


img_33411Cel mai frumos lucru pe acest pământ este cel făcut din dragoste. Din dragoste pentru Moldova fratele Viorel Iuga, păstor la Biserica „Speranţa” din Arad, face câte două călătorii pe an în Moldova de peste Prut. Pentru unele biserici din Chişinău şi Bălţi fratele Viorel este deja o persoană de-a casei.

În perioada 25-29 noiembrie fratele Viorel a vizitat pentru a doua oară Basarabia în 2008, prima dată fiind seminarul din martie de la Isus Salvatorul, şi evident şi de la Bălţi, despre care cu siguranţă aţi citit în ziarul nostru. Acum, timp de 5 zile binecuvântate, atât la Chişinău cât şi la Bălţi, fratele Viorel a slujit prin predicare în diferite contexte şi auditorii. Pe 25 noiembrie, a fost la seara de tineret a Bisericii Isus Salvatoru şi a vorbit despre „Singurătate pentru slava lui Dumnezeu”. Adică, cum să-ţi trăieşti tinereţea sau perioada cu starea civilă necăsătorit, pentru slava Domnului şi să nu te plângi mereu că Domnul nu te binecuvântează cu un partener, ci să te bucuri şi să-L slujeşti din pimg_33321lin. Miercuri, a participat la un program de evanghelizare organizat de tinerii Bisericii „Golgota” în iimg_33321ncinta unei şcoli din sectorul Telecentru. Le-a povestit tinerilor din clasele 5-12 mărturia personală şi importanţa mântuirii în viaţa lui personală şi a fiecărui om. Joi şi vineri a fost la Bălţi, unde s-a întâlnit cu lucrătorii din zona de nord, cu familii din biserică şi din afara ei, cu studenţi şi cu tineri. Programul de la Bălţi a fost diferit de cel de la Chişinău. Sâmbătă, 29 noiembrie, a fost din nou la Chişinău la întrunirea de tineret pe comunitatea Chişinău cu genericul „Lumea e frumoasă pentru că tu exişti în ea”.

Fiind pentru prima dată în Moldova, la aceste evenimente împreună cu fratele Viorel, a participat şi sora Gabi Iliuţ din Baia-Mare. Sora Gabi slujeşte prin muzică şi la întrunirile la care a participat a povestit şi mărturia personală, cum a venit la Domnul şi cum a primit chemarea de a sluji prin muzică. În această călătorie a mai participat la serviciile de tineret a bisericilor Golgota, Izvorul Vieţii, Sfânta Treime din Chişinău şi la Sângereii Noi, şi Hârtop.

Pentru că vizitele de slujire a fratelui Viorel au devenit ceva tradiţional i-am adresat câteva întrebări curioase ca să văd ce îl motivează să vină regulat la noi. Întrebările au fost: a câta oară sunteţi în Moldova? Ce vă face mereu să veniţi aici? Ce vă impresionează în partea aslaltă de Prut? Şi iată ce mi-a răspuns: „Nu mai ştiu, a câta oară vin în Moldova, că nu ţin socoteala. Am fost în Moldova de mai multe ori şi de fiecare dată am fost cu mare plăcre. Motivaţia este dorinţa de învăţa de la fraţi şi da a-i ajuta pe fraţi. Iar, ceea ce mă impresionează cel mai mult este deschiderea oamenilor pentru evanghelie şi dedicarea fraţilor pentru răspândirea Evangheliei”.

Viorel Iuga este şi autorul a mai multor titluri de carte pentru familii, logodiţi, tineri necăsătoriţi, fete şi băieţi. Ca de exemplu: „O căsnicie binecuvântată” – pentru logodiţi, „Vitamine pentru Familişti”, „Visul Familiei” – pentru familişti, „Există ceva mai frumos” – meditaţii, „Tineri ca tine”, „Redescoperirea libertăţii” – pentru tineri şi altele.

Personal, scriind de fiecare dată despre evenimentele la care participă fratele Viorel şi vorbind de fiecare dată cu el, citind cărţile lui, am învăţat foarte multe lucruri frumoase pentru viaţa de credinţă personală.

De Doina Bejenaru Publicat în Ştiri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s