Ancoraţi pe Stâncă!


Taberele de vară sunt un câmp de slujire foarte eficient pe care îl folosesc majoritatea Bisericilor şi misiunilor Creştine Evanghelice din Moldova. Prima la care am avut ocazia să fiu prezentă a fost conferinţa pentru liderii implicaţi în lucrarea cu tinerii şi adolescenţii, organizată de organizaţia „Tinerii pentru Cristos Moldova”. Conferinţa s-a desfăşurat din 28-31 mai şi a avut ca scop schimb de experienţă, seminare de părtăşie şi creştere spirituală şi multe metode de rugăciune în grup. Majoritatea liderilor care au participat la conferinţă sunt implicaţi în proiectul organizaţiei „Ancoraţi pe Stâncă” condus de Vitalie Carabeţ, care în continuare ne va povesti mai multe despre acest proiect:

„1. Cum a început acest proiect să funcţioneze la noi în Moldova şi de cine a fost iniţiat? Are deja doi ani şi jumătate de când funcţionează la noi în Moldova, însă el a mers foarte bine în alte ţări şi de aceea am decis să-l implimentăm şi la noi. Scopul proiectului este de a câştiga tinerii necreştini. El este orientat spre tinerii necreştini şi totodată urmărim încă un scop: implicarea tinerilor creştini, atât creşterea lor spirituală, cât şi creşterea lor ca şi lideri. Această conferinţă a avut ca şi scop părtăşie şi schimb de experienţă şi de asemenea instruire şi creşterea lor ca şi lideri, instruire în domeniul rugăciunii, în domeniul conducerii, a evanghelizării şi a slujirii pe care o fac.

2. Ce activităţi mai implică proiectul „Ancoraţi pe Stâncă” în afara conferinţelor de instruire pentru lideri? Practic fiecare biserică sau grup „Ancoraţi pe Stâncă” care funcţionează, fac câte o întâlnire pe săptămână pentru tinerii necreştini, din toamnă până în vară. Vara noi organizăm tabere de evanghelizare pentru tinerii care au frecventat în cursul anului un asemenea grup. Pentru liderii care conduc asemenea grupe avem două conferinţe de susţinere şi de încurajare, plus startul pe care noi îl numim „Start-seminar” din luna august, când liderii primesc noi materiale pentru anul care începe, noi instrucţiuni, noi încurajări.

3. Câte grupuri la moment sunt în proiectul „Ancoraţi pe Stâncă”? La moment avem 43 de grupuri în toată ţara. Sunt 2-3 care sau stopat, în rest toate funcţionează în măsura posibilităţilor bisericilor locale din care fac parte aceste grupuri.

4. Câţi lideri şi copii adună împreună aceste grupuri? Sunt 43 de lideri împreună cu echipele lor. Sunt unii care au echipa de 7 până la 10 persoane, iar unii care au echipa de 3-4 persoane. Adolescenţi care frecventează întrunirile „Ancoraţi pe stâncă” sunt aproximativ 500.

5. Care este următoarea acţiune? Următoarea activitate în cadrul acestui proiect este tabără de vară, care va avea loc pe 14 iunie aici la Călăraşi, la care aşteptăm peste 100 de tineri cu vârsta 14-17 ani.”

Din impresiile liderilor care au participat la conferinţă am constatat cu plăcere, o mare bucurie şi mulţumire în urma acestui program. Au fost foarte mulţumiţi şi încurajaţi de timpul de rugăciune care l-au avut, unde au mijlocit pentru ţară, economie, conducere, părinţii plecaţi peste hotare şi alte probleme cu care se confruntă ţara noastră. De asemenea seminarele de creştere spirituală şi încurajare le-au dat noi aripi şi noi forţe pentru lucrarea care o fac în localităţile lor.

După cum am menţionat şi mai sus, următoarea acţiune din cadrul proiectului „Ancoraţi pe Stâncă” a fost tabără pentru adolescenţi, la care au participat 140 de copii din localităţile Călmăţui, Văleni, Burlacu, Corneşti, Crasnoarmeisc, Grigoriopol, Bahmut, Voroteţ, Todireşti, Ţânţăreni, Uncu, Cahul, Roşu, Baurci-Moldoveni şi altele. Copii au avut parte de un program deosebit pregătit de liderii acestui proiect Vitalie Carabeţ, Mihai Sinogaci şi Viorel Malancea, care a inclus laudă şi închinare, studiu pe grupe mici, seminare, jocuri sportive, rugăciune pe grupe şi filme cu mesaj evanghelic. La seara de evanghelizare a fost invitat fratele Vitalie Fedula, păstorul Bisericii „Isus Salvatorul”. La chemarea la pocăinţă au răspuns aproximativ 90 de copii, care au fost cercetaţi pe parcursul taberei şi au decis să primească dragostea Domnului Isus în inima lor. „Ancoraţi pe Stâncă” este un proiect prin care slujitorii aduc copii la Dumnezeu, vrei sa te alături şi tu?

De Doina Bejenaru Publicat în De toate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s