O zi dedicată tineretului!


În cadrul Congresului de trezire şi creştere spirituală, organizat cu ocazia aniversării de o 100 de ani de la înfiinţarea primei biserici baptiste din Chişinău, ziua de 13 septembrie a fost dedicată tineretului. Evenimentul a întrunit peste 500 de tineri din diferite localităţi, în incinta primei biserici din Chişinău, Betel.

Congresul cu mottoul „Isus Cristos este acelaşi ieri, şi azi, şi în veci!”(Evrei 13:8) şi-a atins scopul de trezire şi creştere spirituală prin vorbitorii speciali, fratele Iosif Ţon şi Frank Cox, dar şi print-un bogat program de muzică, la care au contribuit Alexandru Macedon, grupul de laudă şi închinare a bisericii Betel, grupul de laudă şi închinare a bisericii Isus Salvatoru, Ala Bragaru, Viorica şi Petru Bragaru, grupul Sinai, Tatina şi Marin Pavliuc, sora Adriana, şi instrumentiştii Andrei Şova şi Nicolai Tacu. Tot programul a fost moderat de familia Bragaru, care au participat şi ei în program nu doar cu cântări, ci şi cu poezii şi comentarii, care provocau tinerii la o viaţă sfântă. Fratele Iosif Ţon, care este numit prietenul tinerilor chiar şi la vârsta înaintată, nu a încetat să provoace tânăra generaţie să viseze la lucruri mari oferind ca exemplu experienţa proprie: „Nu-ţi fie frică să visezi, luptă pentru ca să fii cel mai bun. Tu meriţi să ajungi departe. Creştinii sunt cei care trebuie să primească premiul nobil pentru descoperirea medicamentului împotriva cancerului. Întreaga lume trebuie să vorbească despre tine: „uite ce deştept e, dar el este creştin evanghelic baptist.” Tu trebuie să stai în faţa camerelor şi a reportofoanelor mass-media şi în faţa întregii lumi să proclami cine te-a ajutat să ajungi de la opincă la aşa înălţime.” Cuvintele lui formase o atmosferă, încât în toată sala era o linişte totală. Iar atunci când simţea că tinerii obosesc ascultândul, întrerupea mesajul chemândui pe toţi să laude pe Domnul cu o cântare.

La întrebarea care sunt impresiile despre acest eveniment, sora Natalia, membră a Bisericii Isus Salvatoru mi-a spus: „ce mi-a plăcut mai mult a fost mesajul fratelui Iosif şi provocarea care ne-a lansato, mă rog ca Domnul să mă ajute să-mi slujesc ţara prin profesia mea şi slujind să vestesc evanghelia”. Iar fratele Viorel, membru a „Bisericii Speranţa” a spus: „Cred că ar trebui să dăm mai multă atenţie la asemenea evenimente, care nu sunt doar evenimente istorice, ci sunt momente de har care ne unesc, ne aduc împreună pentru creştere spirituală şi încurajare, pentru a ne uni, ca împreună să fim o forţă puternică în Cristos”. Tinerii au beneficiat de trei mese bogate şi ca amintire a acestei zile istorice, au primit la înregistrare câte o broşură care conţinea: un mesaj de felicitare din partea episcopului Uniunii Bisericilor Creştine Evanghelice Baptiste din Moldova, Valeriu Ghileţchi, un scurt istoric a fondării primei biserici din Chişinău, programul zilnic al congresului departamentul pentru notiţe şi pe ultima pagină date biografice a vorbitorilor invitaţi la acest eveniment. De asemenea fiecare participant a mai primit şi câte un carneţel şi un pix cu motoul congresului şi câte un număr al ziarului Cuvântul Adevărului.

Ziua dedicată tinerilor a început la 8:30 dimineaţa cu înregistrarea tinerilor şi sa încheiat la 16:30. Sala bisericii gazdă a acestui eveniment important, care va rămâne în istoria bisericilor noastre ca mărturie pentru urmaşii noştri putea fi mai plină, după părerea tinerilor la care am solicitat impresii despre această zi. De asemenea în numele tuturor tinerilor intervievaţi şi cei prezenţi la congres, ţin să mulţumesc Bisericii Betel şi Uniunii BCEB, pentru că ne-au oferit posibilitatea de a fi parte la această părtăşie minunată şi prin invitaţia primită, harul de a rămâne în istorie după cum a menţionat şi fratele Iosif Ţon.

De Doina Bejenaru Publicat în De toate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s